HVIDT EFTER FARVEL: DET RETTE TIDSPUNKT

15.06.2024 11:40

Benjamin Hvidt forlader AGF til fordel for Esbjerg fB. En svær beslutning, men også den rette, fortæller midtbanespilleren inden turen går vest på. 

Vi kunne tidligere i dag fortælle, at Benjamin Hvidt fortsætter sin karriere i EfB i NordicBet Ligaen, hvor han skifter til efter næsten 70 kampe for AGF - en klub han har spillet for i det meste af sin ungdomstid og i hele sin seniorkarriere.Derfor er det da også med et vist vemod, at Hvidt nu rejser videre. Men midtbanespilleren er sulten for spilletid, og oven på to skadespauser i AGF ser han nu en mulighed for en frisk start i traditionsklubben tæt på Vadehavet på den jyske vestkyst, hvor han lørdag blev præsenteret for klubbens sponsorer på Blue Water Arena inden sæsonens sidste kamp for Esbjerg. - Jeg vil gerne tættere på spilletid, og det er der måske bedre muligheder for i en ny klub. Så jeg er glad for skiftet og for muligheden, men det er da også specielt at skulle forlade AGF som jeg spillet for i hele min karriere. - Men nu får jeg muligheden for en frisk start, og da EfB kom på banen, gav det mening for mig, for dem og for AGF - selv om det da er et svært valg, når man som mig har været i klubben så længe som jeg har og har elsket at komme på Fredensvang og være en del af AGF.

- Men i sidste ende har jeg ikke være i tvivl og det har været en beslutning, som skulle tages, og det er måske også et meget naturligt skifte for mig nu, siger Benjamin Hvidt, der som U12-spiller kom til Aarhus fra samarbejdsklubben, Kolind Perstrup if og hurtig gjorde indtryk med sin ihærdighed og eksplosive spillestil, som senere i ungdomsårene skaffede ham en kontrakt med AGF, hvor han altså har været lige siden. - Min seniortid i AGF har næsten været i to dele. En med en god periode med mange kampe og spilletid, hvor jeg har haft gode oplevelser og vundet en medalje. Og så en anden, hvor jeg jo desværre har været skadet over to omgange og derfor ude af holdet i lang tid, men jeg har begge gange arbejdet mig tilbage og jeg er glad for, at jeg nåede at være en del af Superliga-truppen her sidst på foråret.

Frisk start

I 2023 fik Benjamin Hvidt forlænget sin kontrakt med AGF til sommeren 2025, og han derfor havde ro til at genoptræne oven på sin anden alvorlige skade inden for kort tid. Men med lørdagens nyhed blev det den sidste aftale med AGF i denne omgang efter AGF og EfB nu har lavet en aftale om en overgang til Esbjerg.- Jeg er glad og taknemmelig for muligheden og for, at AGF også har været velvillige til at få skiftet i stand. Det kan blive en frisk start for mig og det bliver godt for mig at prøve noget nyt.

- Da jeg var ungdomsspiller, drømte jeg som alle andre om at blive fast mand og spille mange år for AGF. Men i fodbold ændrer ting sig en gang i mellem, og det her kan blive godt for mig - det føles rigtigt i det sted, jeg nu er i min karriere.

- Nogle gange må man tænke i nye baner og jeg ser frem til at prøve mig af et nyt sted. 

Det nemme valg havde været at blive. Min kontrakt løb et år endnu, så den lette løsning havde været bare at møde ind efter ferien og så tage den derfra. Men nogle gange må man tænke lidt på sig selv og hvad der er bedst for ens egen karriere på den lidt kortere bane. Så Esbjerg er et aktivt tilvalg for mig og jeg ser meget frem til det, siger Benjamin Hvidt. 

Trods sine to lange perioder med to korsbåndsskader nåede Benjamin Hvidt 69 kampe for AGF og er også noteret for 28 ungdomslandskampe for Danmark.

Seniordebuten kom i en 2017 i en kamp mod FC København og skæbnen ville, at hans sidste minutter i denne omgang også blev mod FCK, da han blev skiftet ind i sæsonens sidste hjemmekamp i 3-2 sejren over København i sidste måned. Nu gælder det altså NordicBet Ligaen og de stribede fra Esbjerg. - Jeg glæder mig til de nye udfordringer. Det er nye omgivelser i en klub, der har været meget igennem i de senere år, men er på vej tilbage. De har taget imod mig med åbne arme og det virker som et gæstfrit, professionelt og godt sted at være. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af både faciliteterne og de mennesker, jeg har talt med, så det bliver spændende at komme i gang, og jeg kommer derned i god form, jeg er frisk og klar til en ny start, slår  Benjamin Hvidt.

Held og lykke til Hvidt i den nye klub fra alle i AGF.