SEJR SKYDER WEEKENDEN I GANG I AARHUS

02.08.2024 19:00

Fredag aften vandt vi 4-0 over Sønderjyske en smuk sommeraften i Ceres Park.

Som afslutning på en flot sommerfredag i Aarhus spillede vi i aftes runde 3 i 3F Superligaens nye sæson.

Oprykkerne fra Haderslev, Sønderjyske Fodbold var på besøg på Ceres Park foran et talstærkt publikum. Igen i dag var vi over 11.000 samlet til fodbold i Ceres Park og de mange fans kunne se hjemmeholdet komme godt i gang med tre hjørnespark indenfor kort tid. Men uden de gav gevinst.

Kort efter var vi ved at komme igennem på en omstilling, men gæsterne fik afværget i en levende indledning på kampen, hvor også sønderjyderne fra tid til anden fik sneget sig op i vores felt.

Det var en varm aften på banen i Ceres Park i dag, hvor sommeren for alvor har bidt sig fat i Kongelunden. Dejligt for tilskuerene, men måske lidt hårdt for aktørerne. Alligevel blev 1. halvleg afviklet i et til tider flot tempo, hvor vi forsøgte at sætte fart, som da Henrik Dalsgaard fandt Patrick Mortensen i Sønderjyskes felt, men hans hovedstød blev snært reddet efter 10 minutter.

Kort efter lignede det, at der blev begået et straffespark mod Gift Links, men dommerens fløjte lød ikke og i stedet kunne Sønderjyske etablere et angreb i den anden ende, som endte med et skud forbi Jesper Hansens mål.

Før kampen blev det offentliggjort, at Mads Emil Madsen er månedens spiller i 3F Superligaen. En velfortjent kåring, som er kommet oven på stærkt spil og mål. Også i dag viste midtbane-manden sig flot frem. Tæt på den halve time fik han flot erobret bolden og Felix Beijmo kunne sætte et raid i gang som endte med et indlæg til Gift Links, der dog forgæves headede mod mål.

Gæsterne fra Haderslev kom også til deres muligheder og fik sit tilkæmpet et par hjørnespark. Men ellers blev der ryddet godt op af Frederik Tingager og co., når der var optræk til farlige situationer. Dog kom sønderjyderne tæt på efter 35 minutter, da en god aktion endte med en afslutning som Hansen stærk fik reddet.

Og netop som sønderjyderne stadig ærgrede sig fik Patrick Mortensen opsnappet bolden og var alene med Sønderjyskes målmand. Og her svigtede kaptajnen ikke - 1-0 til Aarhus

Men glæden fik et nyrestød, da AJ - mens han var alene i AGF-feltet - faldt om op mod pausen i en situation, hvor han fik behandling og måtte efterfølgende lade sig skifte ud efter et ubehageligt øjeblik. Vi ønsker alle AJ god bedring og han kom heldigvis hurtigt til sig selv og havde det okay efter kampen.

Tobias Bech var også sig selv i halvlegens slutning - målsulten som han er i øjeblikket. Kørt før pausen skød han flot udefra og kunne bringe os på 2-0 inden pausen. Med målet blev Tobias Bech i øvrigt den yngste AGF’er til at score i fire Superliga-kampe i træk siden Aron Jóhannsson gjorde det samme i efteråret 2012.

Det er over to år siden, vi senest mødte Sønderjyske i Aarhus. Den gang scorede Frederik Tingager et flot hovedstødsmål. Den slags kan Patrick Mortensen nu også, og der var ikke spillet mange minutter af 2. halvleg før anføreren steg til vejrs på et godt indlæg fra Tobias Bech og kunne bringe os på 3-0 i en drømmestart på den anden omgang.

Den gode start gav mod på mere og vi kom i det hele taget ud efter pausen med god energi. Gutterne kløede på for flere mål, og de fleste af de mange tilskuere sad med fornemmelsen af, at der var flere århusianske mål i kampen.

Og skulle gæsterne tilbage i kampen skulle det til at være. Efter en lille time var det dog stadig hjemmeholdet i kontrol. Og trods varmen fortsat i et stærkt pres, som sad lige i skabet i store dele af dagens kamp, hvor gutterne var mødt op med sult og en lyst til at gi’ det talstærke hjemmepublikum en god gang rock n’ roll fodbold.

Månedens spiller Mads Emil Madsen ville også være med, og efter 56 minutter tog han et stærkt løb ind i Sønderjyskes felt og med to forsøg kunne han score endnu et mål efter han også nettede i sidste uge.

Så var vi foran 4-0 og gæsterne skulle op og presse, hvis de skulle tro på, at de kunne få noget med hjem. Men det var AGF’erne som fortsatte. Med blandt andre Mikael Anderson i den kreative rolle og han kom også selv til nogen gode situationer.

En indskiftning af tre friske AGF’ere skabte nyt liv i kampens sidste kvarter. Blandt andre kom Richmond Gyamfi ind og han fik hurtigt skabt en mulighed til Mads Emil Madsen, men forsøget blev blokeret.

Efterhånden faldt tempoet lidt og Sønderjyske måtte erkende, at de ikke kom tilbage i kampen. I stedet kunne vi sætte cruise kontrollen på og køre en flot og ganske fortjent 4-0 sejr hjem og bevæger os dermed op på tredjepladsen i 3F Superligaen inden rundens resterende kampe.

Næste 3F Superliga-kamp er på udebane, når vi den 11. august møder Brøndby IF. Hvis man tager med på udebaneafsnittet på Brøndby Stadion til den klassiske kamp, så find billetter her.

AGF vs. Sønderjyske / 3F Superligaen runde 3 / Ceres Park / 2. august 2024
4-0 (2-0)
35’ 1-0: Patrick Mortensen
45+3’ 2-0: Tobias Bech
47’ 3-0: Patrick Mortensen
56’ 4-0: Mads Emil Madsen