MORTENSEN MEST EFFEKTIVE ANGRIBER I 3F SUPERLIGAEN

14.09.2024 05:33

På en topscorerliste med tre AGF'ere i top seks er Patrick Mortensen den mest effektive afslutter i hele 3F Superligaen.

AGF's anfører Patrick Mortensen er ikke bare den mest scorende spiller i 3F Superligaen indtil nu i denne sæson. Han er også den mest effektive. 

Det viser en ny opgørelse fra 3F Superligaen

Her kan man læse, at godt nok er Mortensen den mest scorende spiller i ligaen, men det er sket med relativt få afslutninger. Det betyder, at Patrick Mortensen oppebærer en uhyre høj effektivitet. 

På listen over flest afslutninger dukker Mortensen først op som nummer 24 med 12 afslutninger. Så hans seks scoringer betyder altså han har scoret på hver anden af sine afslutninger i 2024-25 sæsonen. Det er et imponerende højt snit. Blot se på Mortensens snit i sidste sæson som sammenligning, hvor det blev til 13 mål på 64 afslutninger.

Patrick Mortensens evne til at ramme målet har også været imponerende. 10 af 12 afslutninger har været inden for målrammen, og 11 af afslutningerne er sendt afsted fra positioner i feltet. Den ene afslutning uden for feltet gav for øvrigt også mål, fortæller 3F Superligaen i den nye opgørelse. 

Hvor Mortensen er langt nede på afslutningslisten, er han højt oppe på xG-listen som ser på forventet scoringer. Han står han noteret for en xG på 4.1, hvilket er tredjebedst i ligaen, og hans xGOT - der handler om forventet mål, når man rammer målet - er han på 6.6 og klart bedst af alle spillere i 3F Superliga. Patrick Mortensen formår altså med sine afslutninger at løfte sin xG med mere end 50 procent. 

Sammenholder man det med sidste sæson, var vores anfører syvendehøjest på xG-listen med 10.5. Han løftede fortsat chancerne for scoring med sine afslutninger. Hans xGOT var således på 10.9, men her var altså tale om en mere beskeden forøgelse på lidt under fem proent

Mortensen er nu ikke den eneste AGF'er i denne sæson med høj effektivitet. På den aktuelle topscorerliste er også Mads Emil Madsen og Tobias Bech med hver fire scoringer i top seks. 

Lad os håbe på mere effektivitet og mål, når vi søndag møder Silkeborg IF hjemme på Ceres Park kl. 14.