VIBORG FF VENTER PÅ SØNDAG

02.10.2024 05:57

Viborg FF inviterer til næste spillerunde på Energi Viborg Arena på søndag kl. 16. Her ser vi nærmere på kampen.

Den 11. spillerunde i 3F Superligaen står snart for døren, og det betyder, at vi kun mangler at stå over for en enkelt modstander, før vi har mødt alle hold én gang - nemlig Viborg FF. Og søndag kl. 16 venter de på deres bane på Energi Viborg Arena. 



På et stadion, der ligger mellem Region Midtjyllands regionshus og Viborg Rådhus skal vi ikke ud og jagte et forlig, men en sejr efter tre uafgjorte kampe.

Men det er Viborg FF klar på at forhindre i en god periode for værterne. Søndagens modstander befinder sig på en ottendeplads i tabellen med 12 point. Senest var Viborg FF en tur i Herning, hvor de led et 3-1 nederlag til førerholdet fra FC Midtjylland, men har ellers været i rigtig fin form op til den kamp. 



AGF går ind kampen som 3’er i 3F Superligaen med 19 point. Senest blev det til et 2-2 resultat hjemme mod Randers FC og vi har endnu til at gode at tabe i 3F Superligaen siden en kamp i Parken i 2. spillerunde den 28. juli.

Nu er det oktober og søndag den 6. gælder det Viborg FF i en kamp, hvor vi kan gå ind til med optimistiske tal i bagagen. 



Overhånd til AGF

Ved seneste indbyrdes opgør vandt vi 2-0 i Ceres Park. Det var den 12. november sidste år, og her var Patrick Mortensen og Tobias Bech at finde på måltavlen.

Sidste besøg i Viborg var næsten præcis et år siden, hvor vi den 1. oktober 2023 tabte 2-1 med Frederik Tingager bag vores mål. 



Historisk set tegner der sig et meget lige opgør. Kigger man over de seneste 10 indbyrdes opgør i 3F Superligaen, har udfaldet budt på fire sejre til hver og to pointdelinger.

Af de 10 kampe har vores cheftræner Uwe Rösler stået ved roret i seks af dem, og det er personligt for ham endt med fire sejre, en enkelt uafgjort og derved kun ét nederlag også. 

De fire seneste sejre i seks kampe står i kontrast til de 11 forudgående, hvor det blot lykkes os at vinde tre af de kampe.

Men som mod andre hold i 3F Superligaen, vi har haft bøvl med før i tiden, er det også lykkes os at vende den stime mod Viborg FF. 



Hvis cheftræner Uwe Rösler skal fortsætte sin fine statistik mod Viborg FF, skal vi være godt forberedte på Viborg FF’s offensive kræfter, der er godt kørende. 

På Viborg’s højrekant finder man Serginho, der har startet sæsonen ud med at lave to mål og seks oplæg på 10 kampe, og han ligger pt. øverst på listen i ligaen over flest oplæg. 

På den anden grønne kant finder man Isak Steiner Jensen, der har lavet fire mål og er en driblestærk spiller, som har gennemført næst-flest driblinger af alle 3F Superliga-spillere.

Så den århusianske bagkæde skal være på tæerne mod Viborg FF’s aktuelle farlige offensiv. 



Men de senere kampe har vist, at vi defensivt har okay styr på de grønne fra den midtjyske domkirkeby, hvor vi har holdt et clean sheet i de sidste tre af fire Superliga-kampe efter det kun var lykkes os en enkelt gang i 12 kampe før. 



AGF-Airways

Viborg FF har scoret en del mål indtil nu, og lukket næsten lige så mange ind. Viborg FF har lavet 21 mål og lukket 20 mål ind. Det giver fine muligheder for AGF’s offensiv, der også har været sprudlende over efteråret. 



Felix Beijmo er på nuværende tidspunkt den spiller med flest indlæg i 3F Superligaen. Felix har sendt 79 indlæg afsted, og det gør AGF til en klar trussel i luftspillet. AGF har lavet seks mål via hovedstød, og det er flest i 3F Superligaen – sammen med søndagens modstander.

Vi har også procentvis scoret flest mål af vores mål på standardsituationer. 10 ud af vores 24 mål er kommet på den måde. Men Viborg er med 7 ud af 21 nu også ganske god til den del af spillet.



AGF har som hold også flest indlæg i 3F Superligaen med 255, og med mange indlæg følger mange spillere i modstanderens felt. Her trives Mads Emil Madsen. Han står i skrivende stund noteret for fem må, og alle fem mål er scoret fra en placering inde i feltet.

Udover Mads Emil Madsen, har Tobias Bech også lavet fem mål, og Patrick Mortensen har lavet seks mål - fire af dem med hovedet. Det gør AGF til den eneste trup i 3F Superligaen, hvor tre spillere er noteret for fem mål eller mere.



Halvvejs gennem grundspillet

Efter kampen mod Viborg FF vil 3F Superligaen være halvvejs gennem grundspillet, og det vil give et fint billede af styrkeforholdene mellem de respektive hold. Definerende for AGF’s efterår har været mange mål.

Det er ind til videre blevet til 24 mål, og i den anden ende har vi lukket 10 mål ind. AGF har heller ikke tabt en kamp siden nederlaget i Parken tilbage i juli måned, så alt i kan flot efterår i 3F Superligaen ind til videre fortsætte på søndag. 

Et andet kendetegn ved dette efterår har været den flotte opbakning, som spillerne hver uge har kunnet se frem til - også på udebane, og vi håber igen, at se mange på Energi Viborg Arena, når vi søndag den 6. oktober klokken 16 tørner sammen med Viborg FF. 



Find din billet lige her >>>