NEDTUR I NATIONALAREANEN

09.05.2024 16:09

Drømmen om den tiende pokal brast efter et smalt nederlag i pokalfinalen.

I en Parken tre-fjerdedele klædt i hvidt spillede vi i København torsdag den kamp, vi har set frem til så længe - pokalfinalen.

Finalen var et lokalopgør mod Silkeborg IF, som vi i denne sæson endnu ikke har tabt til i Superligaen i nogen tætte kampe.  


Kampens første mulighed tilfaldt AGF efter et frispark midt på Silkeborgs banehalvdel og Frederik Tingager kom først på indlægget, men headede over mål. 

Derefter tilfaldt initiativet mest os som var en del på bolden i kampens indledning med Silkeborg mere afventende. Men uden, at vi fik mønt af overtaget i en rolig indledning som stod i kontrast til stemningen på lægterne. 

Efter tyve minutters kom SIF til deres første chance på en omstilling, men afslutningen gik - heldigvis for os - lige forbi mål. 

Kort efter var Mikael igennem på kanten i en god aktion og kom til et indlæg, men SIF fik clearet inden bolden kunne nå en hvid spiller. 

Hen mod den halve time skiftede momentet lidt og Silkeborg IF kom mere på bolden og i en indledning, hvor begge hold stod stærkt defensivt og var påpasselige med at blotte sig. Så der var ikke mange chancer i kampens første halve time til nogen af holdene. 

Vores muligheder kom mest i første omgang efter standard-situationer, men enten reddede Silkeborgs målmand eller også manglede præcisionen. 

Som pausen kom nærmere tog Silkeborg IF - der i dag var noteret som hjemmehold i finalen - mere fat i kuglen og fik spillet sig til nogen afslutninger, som fik de 22.000 AGF’ere på lægterne til at holde vejret. 

Og efter 38 minutter holdt de det ekstra, da Silkeborg IF havde bolden i vores mål, men der blev i første omgang dømt offside. Efter et VAR-tjek fik målet dog lov at stå og vi var bagud med en. 

Hen mod pausen lykkes det ikke at få udlignet og vi måtte altså gå i omklædningen bagud med en. 

2. halvleg 
Foran den fantastiske kulisse og de tusindvis af århusianere på lægterne, som bakkede holdet eminent op i dag, startede vi anden omgang med at angribe ned mod de århusianske fans. Og vi kom rigtig godt ind i anden omgang med først en god chance til Gift Links, der var ved at gentage sit mål fra semifinalen, mens hans skud gik et par centimeter forbi. 

Kort efter var Patrick Mortensen tæt på og derefter Mikael Anderson. Men ind ville bolden ikke. 

Så vi skulle fortsætte med at angribe, men samtidig passe på med at efterlade for store blottelser bag til mod et Silkeborg-hold, som er kendt for sine hurtige omstillinger. Og det var netop efter sådan, at Silkeborg IF kom til deres første store chance i anden omgang, hvor kun fremragende forsvarsspil fra Frederik Tingager og målmandsspil fra Bailey Peacock Farrel holdt os inde i kampen. 

I den ende kom Mads Emil Madsen kort efter et en god chance, og kun godt målmandsspil i Silkeborg-målet forhindrede en scoring. 

Som resten af holdet arbejdede Gift Links også hårdt for udligningen og med tyve minutter igen kom han stærkt igennem. Desværre for os igen uden det blev til mål. 

I kampens slutfase pressede vi hårdt og desåerat på for at finde det mål, som kunne vende kampen til vores fordel. Og efter 75 minutter var vi tæt på at få tilkendt et straffespark efter et hjørnespark, men efter et VAR-tjek blev det ikke dømt. 

Efter 80 minutter fik vi endnu en spand koldt vand i hovedet, da Silkeborg scorede yderligere med et hovedstød. Heldigvis blev målet underkendt for offside efter et længerevarende VAR-tjek og vi fik en livlinje.

Men vi fandt aldrig vejen til målet i kampens slutning og til trods for et tungt og ihærdigt pres i slutfasen løb kampuret til sidst ud og vi måtte erkende, at vi ikke fik opfyldt drømmen om den tiende pokal denne Kristi Himmelfartsdag. Tillykke til Silkeborg IF med pokalen. 

SIF vs. AGF / Pokalfinalen 2024 / Parken den 9. maj 2024
1-0 (1-0) 
38’ 1-0: Oliver Sonne 

Advarsler:
SIF: Oliver Sonne, Mark Brink, Anders Klynge, Stefan Teitur Thordarson 

AGF: Mads Emil Madsen, Felix Beijmo, Jonas Jensen-Abbew

Tilskuere i Parken: 36.300

AGF: 
Bailey Peacock Farrel, Mats Knoester (92’ Magnus Knudsen), Frederik Tingager (85’ Janni Serra), Felix Beijmo, Eric Kahl (69 Jonas Jensen-Abeew), Gift Links, Nicolai Poulsen (69’ Frederik Brandhof), Mads Emil Madsen, Mikael Anderson, Tobias Bech (85’ Tobias Anker), Patrick Mortensen.