ROS TIL BANEN PÅ CERES PARK

03.06.2024 05:38

Trods en flytning i vinters, er 3F Superligaens anfører stadig glade for banen på Ceres Park.

Til trods for en gennemgribende baneflytning i vinters, får banen på Ceres Park igen ros fra anførerne i 3F Superligaen. Det sker i en ny måling fra Spillerforeningen, hvor banen på Ceres Park kommer ind på en tredjeplads i et forår, der ellers startede med, at den blev flyttet 12 meter. 

Så selv om tredjepladsen ikke er så godt som den førsteplads, Ceres Park fik i den forrige måling, er det en rigtig flot placering oven på en omfattende baneflytning. 

Det er alle anførere i 3F Superligaen, som via Spillerforeningen stemmer på den bedste bane. Det foregår ved, at udeholdenes anførere bedømmer kampbanerne efter hver runde. Og her er der altså igen ros til AGF's groundsmen og de medarbejdere, der passer banen på Ceres Park. Den aktuelle måling blandt anførerne ser sådan ud: 

1. Brøndby Stadion (Brøndby IF): 4,64
2. Energi Viborg Arena (Viborg FF): 4,07
3. Ceres Park (AGF): 3,79
4. MCH Arena (FC Midtjylland): 3,79
5. Lyngby Stadion (Lyngby Boldklub): 3,64

- Vores flytning af banen har kostet os i forhold til sidste måling. Men set i lyset af alt der er sket på et stadion under nedrivning, er vi glade for en tredjeplads. Men det er naturligvis ikke det vi går efter - det er at blive nummer et. 

- Og i en anden undersøgelse fra Divisionsforeningen er vi da også fortsat bedst, fortæller team- og pitchmanager i AGF, Nikolai Pold, som henviser til en test af banerne som Divisionsforeningen gennemfører med et uafhængigt engelsk firma. Her topper Ceres Park og Lyngby Stadion med fem ud af fem stjerner. 

- Det er en lidt anden oplevelse, at man som spiller stemmer efter brug af banen, hvor man kan blive påvirket af andre kriterier end blot græsset. I Divisionsforeningens test, tester man og undersøger banerne ud fra mange forskellige faglige parametre, og her har vi fået fem stjerner ud af fem i de sidste tre år, siger Nikolai Pold.

Efter sommerpausen venter der nu et halvt år med fortsat brug af den gode bane på Ceres Park, før spillerunderlaget fremover skal findes i Vejlby, hvor der anlægges en helt ny hybridbane.