100 KAMPE FOR AGF: KAHL STOLT AF MILEPÆL

31.07.2024 09:00



Inden vi fredag møder Sønderjyske i Ceres Park vil der være blomster til Eric Kahl som tidligere på sommeren rundede 100 kampe for AGF. En flot milepæl for den unge svenske forsvarsspiller.



Han havde kun spillet i AGF i 50 minutter, da Eric Kahl den 1. august 2021 lavede sin 
første assist.

Fire kampe senere landede han for alvor i Aarhus med to mål på 13 minutter i en hjemmekamp mod OB. 



Tre år senere har Eric Kahl nu spillet 100 kampe for AGF og vil derfor traditionen tro blive hyldet til næste hjemmebanekamp mod Sønderjyske inden kampstart. 



Kamp 100 kom tidligere på sommeren, da vi mødte FC Midtjylland på Ceres Park i 3F Superligaens åbningskamp. Her blev Kahl indskiftet og rundede derfor kamp 100 i den hvide trøje. En flot bedrift for en spiller, som fortsat ”kun” er 22 år. Og en milepæl, som han kun deler med fire andre i den nuværende 3F Superliga-trup.



- Det er stort at have spillet så mange kampe i AGF og det er noget som jeg er virkelig stolt af. Det er en ære, at repræsentere en så stor og traditionsrig klub som AGF gennem mere end 100 kampe - det er stort for mig, siger Eric Kahl, som kom til AGF i sommerens transfervindue i 2021 fra sin barndomsklub, AIK Stockholm i den svenske hovedstad, hvor Kahl er vokset op inden han som 19-årig tog springet til Danmark og til Fredensvang. 

Kahl er nu tre år inde i en femårig kontrakt, og med markeringen af de 100 kampe er han også ved at skrive sig ind i klubhistorien som den svenske spiller med flest kampe for AGF. 

Hans landsmand Niklas Backman - som nu er U17 cheftræner i AGF - er noteret for 110 kampe. Så der skal ikke mange flere kampe til i denne sæson, før Kahl runder det tal. 



Gode minder 

Med mere end 100 kampe siden den sommer i 2021 har Eric Kahl oplevet flere store momenter for klubben med blandt andet en pokalfinale sidste sæson og en tredjeplads sæsonen forinden.

Specielt i sæsonen 2022/23, hvor vi sluttede med en medaljer efter en dramatisk sidste kamp mod Brøndby IF, fremhæver Eric Kahl som et af de gode minder fra hans tid i AGF indtil nu. 

- Den dag var meget speciel. Jeg husker tydeligt den sidste kamp hjemme mod Brøndby og hvor meget den betød for os og for fansene. Det var en vild kamp i sig selv med mange mål og røde kort til begge hold - det var helt sindssygt og det er noget af det største jeg har oplevet med klubben. Forhåbentlig venter flere gode oplevelser i fremtiden. Vi har været tæt på, men alle drømmer vi jo om at vinde noget, siger Eric Kahl, som i denne sæson er begyndt at få en mere varieret position på banen.

Da Eric Kahl ankom til AGF var han en mere rendyrket venstreback eller wingback. Men i de senere kampe har han også fundet sig selv i centerforsvaret på den yderste side, hvor han bidrager med andre forsvarsmæssige kompetencer. 



- Det er spændende og jeg synes, at det har fungeret fint indtil videre. Jeg har haft nogle gode snakke med Uwe og jeg synes, at det passer mig godt - jeg bliver mere fleksibel og jeg kan både spille wingback og i midten nu- så længe jeg er på banen, er det godt for mig.



Udviklet sig i AGF

Eric Kahl kom til AGF som en ung mand på kun 19 år i hans første udenlandske klub. Og i løbet af de tre år der er gået og de altså nu mere end 100 kampe, er han blevet voksen og ikke mindst vokset ind i en anden rolle på holdet.



- Jeg føler, at for hver dag der går, tager jeg mere og mere ansvar - både på og uden for banen. Jeg kom som 19-årig, og har været her i tre år nu, så jeg ved en del om, hvordan klubben fungerer, og hvad der forventes af en. Så det prøver jeg at tage videre til de unge spillere og lære fra mig, og være et godt eksempel for dem, som nu er de unge, siger Kahl, som får blomster og en hyldest for de 100 kampe inden fredagens hjemmekamp mod Sønderjyske.