I DAG GØRES DET USYNLIGE SYNLIGT

25.02.2024 11:05

Vores samarbejde med Psykiatrifonden folder sig for første gang ud til kampen i dag. Her sætter vi fokus på mistrivsel og psykisk sygdom.

I vinterpausen lancerede vi et nyt samarbejde med Psykiatrifonden, der skal få psykisk sygdom frem i lyset. Samarbejdet sætter fokus på, at det skal være okay at tale om det, hvis man har ondt i sindet eller på andre måder ikke har det godt.

I dag markerer vi det nye samarbejde ved årets første hjemmekamp i Ceres Park, som står mellem AGF og FC Midtjylland.

Her vil en række forskellige tiltag skyde det nye samarbejde i gang i et forsøg på at gøre op med de tabuer, som omgiver psykisk sygdom. Håbet er, at vi sammen kan starte en samtale om, at det er okay at række hånden op, hvis man har ondt i sindet eller måske blot er ensom, ked af det eller på anden måde ikke har det godt. For det må aldrig være et tabu, hvis man har det skidt. 
- Det er vigtigt, at man lærer at række ud, hvis man ikke har det godt. Her har vi i AGF en platform, som kan bidrage til det. Og det starter i dag. I vores verden er det naturligt at tale om en skade i knæet, men det skal også være i orden at tale om vores mentale helbred. Mistrivsel og psykisk sygdom vedkommer os alle, og vi må aldrig stoppe med at tale med hinanden om, hvordan vi har det, siger Sine Hausner, der er bæredygtighedsansvarlig i AGF.


- AGF har som en stor fodboldklub en meget bred berøringsflade, og sammen kan vi nå endnu længere ud i kampen mod psykisk sygdom og vores arbejde med at oplyse om det, siger Marianne Skjold, der er direktør i Psykiatrifonden og som sammen med andre repræsentanter for Psykiatrifonden vil være til stede ved dagens kamp i Ceres Park. 

Usynlige navne
Her vil de så blandt andet kunne se to særlige spillertrøjer hos AGF’s hold, hvor Patrick Mortensen og Felix Beijmo spiller med deres navne på trøjen i hvidt. 

De to spillere er AGF’s ambassadører for samarbejdet med Psykiatrifonden og deres trøjer vil til kampen mod FC Midtjylland symbolisere det usynlige ved psykisk sygdom - man kan ikke se den særlig godt, men den er der. - At markere psykisk sygdom på noget så ikonisk som spillernes trøjer er virkelig stærkt. Hvide navne på hvide trøjer viser, at psykisk sygdom ofte er usynlig. Det kan gøre den svær at tale om, svær at forstå og svær at bære. Det betyder meget for os i Psykiatrifonden, at AGF på den måde vælger at understrege, hvor vigtigt det er at tale om psykisk sygdom og sårbarhed på en så synlig måde, og vi tror på, at det kan sætte den vigtige samtale i gang, siger Marianne Skjold fra Psykiatrifonden.
 
Efter kampen i dag sættes Mortensens og Beijmos trøjer til salg for at rejse penge til Psykiatrifondens arbejde. Der vil også til kampen være en indsamling direkte til Psykiatrifonden blandt publikum på Ceres Park, ligesom AGF’s anfører vil bære et særligt anførerbind som en hilsen til Psykiatrifonden. 

Man kan støtte Psykiatrifondens arbejde på Mobile Pay: 134560