DRAMATISK AFTEN I CERES PARK ENDTE MED NEDERLAG

25.02.2024 19:24

Efter en dramatisk kamp søndag mod FC Midtjylland, som var præget af flere straffespark og VAR-gennemsyn måtte vi til sidst sluge et nederlag.

Søndag var det tid til årets første hjemmekamp, da FC Midtjylland var på besøg på Ceres Park, som nu er byggeramt på vej mod en ny hjemmebane.

Men der var nu ikke noget byggeplads over hjemmeholdets spil som var med højt tempo og med masser af muligheder i en flot indledning på 1. halvleg. De hvide trøjer pressede midtjyderne i bund i regnvejret fra start og fik skabt flere gode chancer.

Allerede efter otte minutter fik vi kampens største, da et straffespark tilfaldt hjemmeholdet. Mortensen eksekverede og så var vi foran med en i en forrygende start fra århusianerne.

Allerede fem minutter efter troede Ceres Park vi havde fordoblet vores målscoring, da Tobias Bech flot loppede bolden i mål langt udefra. Men efter et langvarigt VAR-tjek blev målet underkendt for offside.

Det slog os dog ikke ud og især Mikael Anderson var flyvende i dag med mange gode aktioner, hvor han enten kom igennem til en god aflevering foran mål eller selv afsluttede. Men enten var den midtjyske målmand på plads eller også gik afslutningen snært forbi.

I den anden ende var det småt med muligheder til FC Midtjylland, men efterhånden fik midtjyderne også spillet sig ind i opgøret og testede Bailey Peacock Farrel et par gange, hvor vores målmand måtte hive et par gode redninger frem.

Til sidst i halvlegen blev det hektisk i vores felt og så var det FC Midtjylland som fik tilkendt et straffespark som også måtte gennem et længere VAR-tjek. Men kendelsen stod og den udnyttede FCM desværre og dermed var det lige ved pausen. Og det kunne vi ærgre os mest over efter en god første halvleg.

Anden omgang startede så trælst for os som slutningen af den første. Kun få minutter inde fik FC Midtjylland bolden i nettet igen, da vi for første gang i denne sæson måtte indkassere et mål efter et hjørnespark.

Kort efter blev en midtjyde vist ud efter Paulinho fik sit andet gule kort og vi kunne nu jagte mål med en mand mere end gæsterne.

Men som midtjyderne selv prøvede i sidste runde, da de tabte i Brøndby trods de var en mand mere, er det ikke det nemmeste at være i overtal.

Vi pressede stærkt på og fik skabt gode muligheder. Blandt andre til Patrick Mortensen som måtte se sit forsøg reddet nærmest på stregen i en mirakel-redning for midtjyderne - og chancen understregede meget kort, at vi ikke havde heldet på vores side i flere gode situationer.

Men så alligevel. Efter 75 minutter fik vi tilkendt et nyt straffespark, som Patrick Mortensen igen eksekverede sikkert. Og en midtjyde måtte gå ud efter en advarsel mere og dermed var gæsterne ni mand mod vores 11.

Vi tog dog ikke fordel af overtaget - trods flere store chancer og muligheder og et heftigt AGF-pres. Og så i overtiden slap en midtjyde igennem og kunne gøre det onde ved Aarhus, da han scorede 2-3.

En frygtelig tung afslutning på en dramatisk kamp i Aarhus.

Næste kamp er også hjemme i Ceres Park, når vi næste weekend den 3. marts kl. 18 tager mod OB.

AGF vs. FCM / 3F Superligaen Runde 19 / Ceres Park / 25.2 2024

(1-1) 2-3

8’ 1-0 Patrick Mortensen (str)

44’ 1-1 Cho (str)

47’ 1-2 Lee

75’ 2-2 Patrick Mortensen (str