PÅSKEDELER I SØHØJLANDET

01.04.2024 18:50

Anden påskedag blev det 2-2 i lokalopgøret i Silkeborg.

Efter langfredags sejr i Farum i den første af to pokalsemifinaler, var det allerede mandag igen tid til kamp for 3F Superliga-truppen.

Og igen på kunstgræs, da der stod lokalopgør mod Silkeborg IF på JYSK Park på arbejdsplanen.

Det er kun tyve dage siden, vi senest var i Silkeborg, hvor vi den gang vandt 1-0. Siden er 3F Superligaen blevet delt over og kampen i dag var første kamp i mesterskabsspillet for begge hold.

Vi måtte igen i dag undvære et par nøglespillere til skader. Blandt andre måtte Nicolai Poulsen melde forfald til den endelige kamptrup efter han måtte udgå i fredags. Så endnu en gang - fristes man til at sige - måtte cheftræner Uwe Rösler blande kortene med de spillere han havde til rådighed.

Det betød en ny midtbane med Magnus Knudsen og Mads Emil Madsen som den stabiliserende faktor på midten. Og et angreb med Tobias Bach i front sammen med navnebror Bech i sin første start for Bach for AGF.

Desværre for os var det hjemmeholdet, som kom bedst fra start, da de kom foran allerede efter få minutter, hvor vores ellers så normalt stærke defensiv ikke fik bremset en fremadstormende SIF’er.

Så var det forfra for AGF’erne, som i sagens natur ikke havde alle relationer på plads al den stund, at der var roteret en del i startopstillingen efter pokal-kampen i fredags.

Kort efter var vi ved at svare igen, da bolden endte på Silkeborgs overligger ved et hjørnespark, hvor vi ved, at vi er farlige.

Men hjemmeholdet ville også teste træværket i vores mål med et stolpeskud efter et kvarters tid i en indledning, hvor vi lige skulle finde vores ben på det regnvåde kunstgræs på JYSK Park.

Og vi fik efterhånden stabiliseret kampen lidt og rykket spillet længere frem, hvor det nye makkerpar Bech og Bach arbejdede ihærdigt for at komme til afslutninger.

Hjemmeholdet forsøgte at komme hurtigt igennem vores bagkæde til afslutninger og var tæt på at få succes med det i første halvleg. Men enten stod Jesper Hansen godt i vejen eller også fik en AGF’er blokeret, som da Frederik Tingager to gange omkring den halve time heroisk fik reddet sit hold.

Hen mod pausen fandt Tobias Bech flot Mikael Anderson i et skift, og Anderson satte et godt ind indlæg ind som fandt Felix Beijmo i Silkeborg-feltet og vores svenske granit-back kunne heade udligningen ind. En flot afslutning på en ellers noget bøvlet første halvleg.

Efterhånden som regnen drev ind over det østjyske lokalopgør kom anden omgang i gang. Og den startede med et hjørnespark til værterne, der blev fulgt op af en god chance til Tobias Bach, som fra kanten af feltet dog skød over Silkeborgs mål.

Ti minutter inde i 2. halvleg - som vi fik startet bedre end den første - skød Silkeborg også over mål, da de fik et frispark på kanten af vores felt.

Seneste besøg i Silkeborg endte for ikke så længe siden som bekendt med en 1-0 sejr til os. Skulle vi ha’ tre nye point måtte der mål til ved stillingen 1-1 i en kamp, som i løbet af anden halvleg blev mere fysisk med flere frispark og lidt bøvleri mellem aktørerne.

Efter en time kom Anderson igen igennem i venstre side og var tæt på at overliste Silkeborg målmand, Nicolai Larsen ved nærmeste stolpe.

Kort tid efter havde Silkeborgs målmand dog ingen chance, da bolden efter et stærkt AGF-opspil endte hos Felix Beijmo, som sikkert sparkede den op i måltaget til en århusiansk føring.

Hjemmeholdet kom dog hurtigt igen med en afslutning fra en spids vinkel i sidenettet i en kamp, som der nu for alvor var kommet liv i. Og kort tid efter svarede værterne igen, da Silkeborg fik spillet sig fri og kunne udligne til 2-2 efter vi ellers lige havde været oven på efter et flot comeback.

Men vi kæmpede videre for at finde sejren. Desværre blev vi ramt af en ny skade, da Felix Beijmo måtte udgå med fem minutter igen med en skade. Et nyt slag til vores hold, som har været hårdt ramt af skader. Rigtig god bedring til dagens dobbelte-målscorer.

Til sidst var vi tætte på at kunne score sejrsmålet, da Jacob Andersen kom stærkt igennem, men han blev også mødt af en stærk redning i Silkeborg-målet. Og til sidst løb uret ud og vi måtte konstatere, at kampen endte 2-2.

Nu venter en lille uge med restitution og træning inden der på søndag den 7. april er kamp hjemme i Ceres Park. Her kommer FC Midtjylland på besøg. Find din billet til det opgør lige her >>>