VIBORG FF ER NÆSTE UDFORDRING

09.11.2023 06:47

Alt om næste hjemmekamp i 3F Superligaen.

På søndag gælder det Viborg FF hjemme i Ceres Park på Legendernes Dag. Det er 3F Superligaens runde 15 efter vi i mandags spillede 1-1 i Brøndby, mens Viborg FF var i aktion i weekenden, hvor de hjemme vandt 2-1 over Silkeborg IF og kom dermed tilbage på sejrssporet.

Seneste kamp mod Viborg FF var på udebane den 1. oktober, hvor vi tabte 2-1 i det seneste nederlag for gutterne, som siden har haft gang i en flot ubesejret stime.

Vi kommer ind til kampen som nummer seks i tabellen med 21 point, mens gæsterne er på plads nummer otte med 16 point. Så med en sejr søndag kan vi altså ligge lidt mere afstand til gæsterne.

Før udekampen den 1. oktober havde vi vundet de seneste to kampe mod Viborg. Også den seneste hjemmekamp som var i maj 2023, hvor det blev til en 3-0 sejr på to mål af Mads Emil Madsen og et af Patrick Mortensen.

Bortset fra seneste udekamp er vi ubesejret mod Viborg FF siden foråret 2022. Sidste sæson var vi da også det hold i 3F Superligaen, der scorede flest point mod de grønne af alle hold i ligaen,

Og i Aarhus har vi vundet i de to seneste kampe. Formår vi at hente en ny sejr på søndag vil det i øvrigt være første gang i 3F Superligaen, at vi vinder tre hjemmekampe mod Viborg FF i streg. Og i de bestræbelserne kan vi finde optimisme i historien, da Viborg FF ikke har vundet over os i to kampe i streg på en sæson siden 2015-2016.

Det er lidt en lille jysk klassiker, der venter os søndag kl. 20 og det er ofte nogen elektriske kampe mellem AGF og Viborg FF. Med kun 60 kilometer mellem os er det da også et slags lokalopgør med meget historie. For eksempel, da vi inden for kort tid spillede to velbesøgte kampe i foråret 2017 om overlevelse i 3F Superligaen.

Eller da vi i 2011 vandt 3-2 på to mål i overtiden i en af de måske mest dramatiske afslutninger i en 1. divisionskamp - hvor begge hold spillede på det tidspunkt - nogensinde. Den kamp kan man læse mere om her >>>

Der var da også en gang, hvor man talte om Viborg FF som vores ”onde ånd”, men de tider er for forbi efter vi i de senere sæsoner har haft relativt godt styr på de grønne fra domkirkebyen.

Set hen over de seneste ti kampe har vi vundet fire, vi har spillet tre uafgjorte og har altså tabt tre mod Viborg FF. Og i Aarhus har vi i de senere år vundet seks, tabt to og spillet to uafgjorte i de seneste ti hjemmekampe mod Viborg FF.

Og der er ofte kommet mål mod Viborg i Aarhus. Seks gange i alt har vi scoret i de to seneste kampe på Ceres Park, mens der på udebane ikke har været så mange mål.

Men mål er der for det meste, når vi spiller mod Viborg. Vi skal således helt tilbage til sommeren 2015 for at finde seneste kamp uden mål og kun to gange på tyve år er en kamp mellem AGF og Viborg FF endt uden scoringer til nogen af holdene.

Hvis vi får scoret, så er der en sandsynlighed for, at assisten kommer fra Felix Beijmo som efter kampen i Brøndby i mandags nu er oppe på fire af slagsen efter han flot lagde op til Patrick Mortensen sjette sæsonmål.

Ingen andre forsvarsspillere i 3F Superligaen har lagt op til flere mål og det er kun Elias Achouri fra FC København, der har lavet flere assist end Felix.

Men måske målene kommer på en standard. Mens vi er et af de bedste hold til at omsætte standardsituationer til mål, så er det dog lige omvendt med Viborg FF som er det hold i ligaen, der har scoret færrest mål på standardsituationer.

Til gengæld er Viborg glade for at afslutte og er noteret for 193 afslutninger, hvilket er fjerde-flest i ligaen, mens vi med 177 afslutninger er noteret som det femte-mest afslutnings ivrige hold.

Men der bliver også afsluttet mod Viborg FF, som er det hold i 3F Superligaen med flest blokeringer med 57.

Det er vores 3F Superliga-kamp mod Viborg FF nr. 59 på søndag. Den første kamp blev spillet i september 1993, hvor vi vandt 6-0 og den seneste altså 1. oktober på Energi Viborg Arena. Nu gælder det en kamp i Ceres Park på søndag den 12. november kl. 20.

Kampen søndag markerer også Legendernes Dag og starten på AGF JULEHJÆLP. Så der er en stor fodboldaften i vente. Find din billet via linket herunder.

Dyk også ned i vores gamecenter her for mere om kampen og se højdepunkter fra de seneste kampe.

Man kan også varme op til kampen hos Superligaen.dk