INDEN SØNDAG: ET TILBAGEBLIK PÅ VILDT COMEBACK I VIBORG

03.11.2022 19:05

I anledning af søndagens kamp ser vi tilbage på en af de helt særlige besøg i Viborg.

På søndag går turen til Viborg, hvor vi gennem tiderne har spillet nogen underholdende og til tider også dramatiske kampe.

Den mest måske dramatiske var en kamp, der blev spillet den 16. april 2011, hvor begge hold lå i 1. division og som havde mere spænding og dramatik end det netop overstået folketingsvalg.

I anledning af kampen søndag ser vi her tilbage på kampen, der den gang stod mellem topholdet i 1. division - AGF og hjemmeholdet, der lå i bunden af rækken den gang. Så der var nok på spil for begge hold.

Efter 88 minutter af kampen stod der 1-1, da den tidligere AGF'er Dennis Høgh fik scoret for hjemmeholdet til stor jubel for både publikum og spillere. 2-1 til de grønne og de medrejsende fans måtte indstille sig på et nederlag.

Men det daværende AGF-hold ville det anderledes. For tre minutter inde i overtiden fik vi et frispark, som Martin Jørgensen tog sig af. Veteranen fandt Arthur Sorin, som tæt under mål kunne udligne til næsten hysterisk glæde for de medrejsende, hvor blandt andre David Møballe Knudsen var blandt. Han er i dag næstformand i AGF Fanclub Aarhus og stod for elleve år siden på lægterne i Viborg, hvor han var en del af den euforiske sejr.  

- Det var en vigtig kamp for begge mandskaber. Vi kæmpede om at rykke op, mens Viborg kæmpede for at undgå nedrykning, og i mange år havde AGF det rigtig svært i Viborg - så det var rigtig meget på spil, fortæller han, da AGF.dk beder ham tænke tilbage på kampen, som tog endnu en vild drejning, da tillægstiden var ved at løbe ud.

Hjemmeholdet fik et frispark på kanten af AGF-feltet, men skuddet blev blokeret, og det gav anledning til et sidste kontraangreb til AGF. Foran den hvide mur i udebaneafsnittet, kunne AGF'eren Peter Graulund sætte sidste fod på bolden og trille den i mål efter hans angrebskollega Aron Jóhannsson havde drevet den op og uselvisk fandt Graulund foran mål.

Kort efter blev der fløjtet af, og AGF kampen 3-2 efter et vanvittigt comeback, som det lød i sportspressen og som dem, der var til stede stadig husker.

- Det var så vildt, at det var de to mål i overtiden, der skulle til for at vende skuden. Og det er i sig selv fuldstændig vanvittigt, at der bliver scoret tre mål i de sidste afgørende minutter - det havde jeg aldrig oplevet før. Folk var helt euforiske, og man reagerede lidt ud af kroppen, fortæller David Møballe Knudsen, der kunne fejre sejren med 2.000 AGF’ere, der denne dag havde fundet vej til Viborg. 

- Uanset om det er i 1. division eller Superliga, så er der altid god opbakning, når vi spiller i Viborg. Det er et af de mange lokalopgør, der samler mange fans. Og her var vi så mange samlet, der stadig den dag i dag husker kampen som noget helt specielt, siger David Møballe Knudsen om en kamp, der stadig tænkes tilbage på med glæde i Aarhus og nok det modsatte i Viborg.

Genoplev kampen hos TV2/Østjylland her.

Og her kan man fra nærmest hold se en video fra tribunen fra en af AGF-tilhængerne, der havde tændt sin mobil på det helt rigtige tidspunkt.

Søndag spiller vi igen og lad os da bare få en ny sejr som den gang i april 2011.

Tager man med kan man købe sine billetter her >>>