TRODS COMEBACK REJSER VI TOMHÆNDET HJEM FRA PARKEN

21.05.2023 18:57

Foran tusindvis af AGF'ere måtte vi til erkende et nederlag i en hektisk og dramatisk kamp mod FC København.

Søndag aften mødtes landets to største byer på fodboldbanen, da Parken lagde græs og ikke mindst tribuner til fodboldkampen mellem Aarhus og København.

Foran ikke mindre end 3.300 AGF’ere på et udsolgt udebaneafsnit skulle vi ud og fortsætte jagten på medaljer og se om vi kunne få revanche fra seneste besøg i Parken, der som bekendte endte med et 1-0 nederlag i efteråret.

Det var da også gæsterne fra Aarhus, der kom bedst fra start med et par gode aktioner mod FCK’s mål. Men allerede efter otte minutter var vi uheldige med at få dømt et straffespark imod os og FCK udnyttede spillets største chance til en træls start på kampen for os.

Men vi kom godt tilbage og fik etableret et fint pres mod hjemmeholdets mål, hvor blandt andre Peter Bjur havde et fint forsøg. Desværre for os fik FCK efter små tyve minutter fanget os i en omstilling og her var de kliniske og kunne bringe sig foran med to. Ikke lige den start på kampen vi og de mange medrejsende havde håbet på.

Så nu skulle der graves dybt fra gutterne, men vi bøvlede lidt med at få skabt de nødvendige chancer til en reducering. Og hele tiden lå værterne og lurede på omstillinger nu, hvor vi var på offensiv jagt.

Efter en halv time endte bolden hos Felix Beijmo som flot fandt Patrick Mortensen i FCK’s felt. Og anføreren headede bolden i mål som han har gjort så ofte før med en flot scoring, der bragte os tilbage i kampen.

I resten af halvlegen jagtede vi udligningen med flere gode muligheder og få minutter før pausefløjten kom belønningen efter endnu en god aktion fra Beijmo, der denne gang fandt Anderson i feltet og bum - så havde vi udlignet efter en flot afslutning på 1. halvleg.

Anden omgang startede hektisk, men med os i førerfeltet og der skulle da heller ikke gå længe før vi fik et hjørnespark, hvor Kevin Yakob kom først på bolden og kunne bringe os foran efter et flot comeback.

Målet kom efter 53 minutter spillet, så der var masser af tid til at jagte videre og forsvare mod et hjemmehold, der nu pludselig fandt sig desperat bagud og på jagt efter en scoring.

Vi var dog i fin kontrol og i de kommende minutter fik både Anderson, Bjur og Links muligheder for at øge føringen, men hver gang kom en FCK-fod i vejen og fik blokeret.

FCK’erne forsøgte at stable et comeback på benene og skiftede offensive kræfter ind til kampens sidst halve time. Og efter en god indledning på anden halvleg fra vores side begyndte hjemmeholdet at true os lidt mere og vores chancer tyndede lidt ud.

Blandt andet havde hjemmeholdet en stor chance i vores lille felt efter små 70 minutter, men Mølgaard fik heroisk foden på i øjeblikket.

Og efterhånden som vi tog hul på det sidste kvarter pressede hjemmeholdet os flere gange ubehageligt langt tilbage i jagten på den udligning, de så gerne ville ha’. Og da der manglede et kvarter af kampen, fik hjemmeholdet bonus og kunne desværre for os udligne efter vores flotte comeback. En træls mavepuster for gutterne, der havde spillet så fremragende i anden omgang.

Kampens sidste del blev en intens affære med begge hold søgende scoringen, der kunne blive et sejrsmål. Og med få minutter tilbage af den ordinære tid gjorde Kevin Diks det onde ved sin tidligere klub, da han headede FCK’s fjerde mål ind bag en chanceløs Jesper Hansen.

En tung afslutning på en kamp, hvor gutterne ellers var kommet så fremragende tilbage, men altså til sidst måtte se hjemmeholdet rende med det hele.

Næste kamp er i Randers er lige efter pinse - den 30. maj kl. 19., hvor vi igen håber at se mange fra Aarhus på udebaneafsnittet. Find billet her >>>