KAMPENS SAMARBEJDSKLUBBER: VELKOMMEN TIL STAVTRUP IF OG VIBY IF

14.05.2023 02:52

Forkamp, indløb og 3F Superliga-kamp. Søndag får vi igen besøg af to af vores gode samarbejdsklubber, der får sig en stor oplevelse på Ceres Park.

Søndag får vi traditionen tro besøg af to af vores gode samarbejdsklubber, når vi møder FC Nordsjælland i Ceres Park. 

Den ene er Stavtrup IF, der bor i naturskønne omgivelser tæt på Brabrand-søen.

Men det er ikke omgivelser som er skønne. Fodboldafdelingen lever nemlig i bedste velgående, hvor medlemmer strømmer til for at spille i den grønne Stavtruptrøje. Ifølge U12-træner og kontaktperson Thomas Reinholt har fodboldklubben fulgt med byens flotte udvikling de seneste år.

- Personligt kom jeg selv til Stavtrup i 2010. Og jeg må bare sige at der er sket kolossalt meget i den tid. I fodboldklubben er vi gået fra godt 300 medlemmer til at vi i dag har mellem 600 og 700 medlemmer. Og sammen med de nye medlemmer er der også kommet flere frivillige, fortæller Thomas Reinholt.

Og netop de frivillige har haft enorm betydning. Det var nemlig dem som fremlagde ideen om Danmarks første økologiske kunstgræsbane. Skru tiden tre år frem og i dag står en økologisk kunstgræsbane bag træerne ved Brabrandsøen, og netop tilblivelsen af banen er et godt billede hvordan tingene foregår i Stavtrup.

- Vi samarbejder på kryds og på tværs. Vi gør så meget som muligt fælles. Vi tager på træningslejr i Fjerritslev sammen og tager til Verona Cup sammen. Alt sammen for at styrke det sociale liv. Vores mål er at de børn der spiller i klubben nu kommer tilbage om 10 år og spiller fodbold her som senior. Og for at det skal lykkes skal vi have skabt et miljø som de synes er hamrende fedt at være i, siger Thomas Reinholt.

Søndag venter endnu en oplevelse for Stavtrup IF når de besøger Ceres Park til kampen mod FC Nordsjælland.

- Vi kommer til at sidde sammen Ceres Park. Vi støtter byens hold og det gør vi i øvrigt også selvom vi ikke skal spille forkamp. Men denne gang er speciel, når vi kan samle så mange spillere og forældre til en god dag, siger Thomas Reinholt.

Stavtrup IF vil være noget for de mange. Faktisk så meget at de har etableret et samarbejde med Viby IF for at sikre at alle kan spille på det niveau der passer dem bedst.

- Vi har vores samarbejde med Viby for at sikre at alle får de bedste forhold. Heldigvis er det en tendens i Aarhus de seneste år. Både hos AGF som jeg synes gør meget for at samarbejde. Men også de mindre klubber rundt omkring vil gerne samarbejde. Så det tror jeg er rigtig positivt for aarhusiansk bredde – og elitefodbold, siger Thomas Reinholt.

Og netop Viby IF er den anden samarbejdsklub, som vi kan se frem til besøg af på søndag.

Viby IF har gennem mange år været garant for fodboldglade børn og voksne. Seneste skud på stammen er klubbens forholdsvis nye kunstgræsbane, som erstattede de gamle grusbaner bag Bowl n' Fun på Skanderborgvej.

Men selvom der er blevet trænet på grus i vintermånederne siden klubbens stiftelse i 1918, har både AGF og den danske befolkning nyt godt af et velkendt navn fra Viby IF. Vores allesammens Flemming Povlsen trådte nemlig sine første fodboldstøvler på Viby Stadion inden han tog turen til Fredensvang og senere hen Dortmund og ikke mindst det danske A-landshold.

I nutiden har Viby IF hele 500 medlemmer der igennem sæsonen benytter sig af anlægget i det sydlige Aarhus. Således har man ungdomshold fra U6 og hele vejen op til U17. Men mindst ligeså imponerende er det at man har hele 12 seniorhold, samt fem oldboyshold.

Velkommen til Stavtrup IF og Viby IF på søndag!