BELGIERNE BEDST I BRUGGE

Det blev til et 3-0 nederlag i første kamp i Conference League mod Club Brugge. Men på tribunerne vandt AGF'erne.

Torsdag aften var europæisk aften, da vi tog hul på Conference Leagues anden kval-runde med det første opgør mod Club Brugge på deres hjemmebane i Belgien. Her skulle vi forsøge at skabe et godt udgangspunkt mod det Europa-erfarne hjemmehold inden returopgøret i Aarhus næste torsdag den 3. august.

Det blev en hektisk start på kampen, hvor hjemmeholdet kom til den første chance. Men Hansen var på plads. Kort efter trak Brugge et gult kort, da Knudsen kom flot igennem. Og så var vi ligesom i gang.

Desværre for os var det hjemmeholdet, som først kom i gang på måltavlen, da de efter 10 minutters spil fik spillet sig igennem vores felt og kunne tæt under mål score kampens første mål.

En ærgerlig start for gutterne og de 1.500 århusianske fans på udebaneafsnittet, der skabte en fantastisk støtte til gutterne gennem hele kampen. Og da vi kom bag ud, fik opbakningen lige et nøk op.

Det brugte holdet til at finde sine ben og få lidt mere ro på kampen, hvor et jagtende hjemmehold skabte vanskeligheder for os i første halvleg. Og hvor især Brugges højre side var pågående og skabte flere farlige situationer.

Det var der ikke så mange af fra vores side, men efterhånden som første halvleg kom tættere på pausen, trak det op til århusianske muligheder og vi fik etableret en række gode momenter - uden det dog udmøntede sig i mål. Så vi måtte gå til pause med stillingen 1-0.

Anden omgang startede for desværre som første omgang - med et hurtigt mål til værterne, da en belgier fik muligheden for at banke til kuglen fra kanten af feltet, hvor den gik op i krydset. Ikke en rar start på 2. halvleg for gutterne, der ellers var kommet fint tilbage i kampen frem mod slutningen første halvleg.

Kort efter 2-0 målet brændte det på igen, men en flot dobbeltredning af Jesper Hansen holdte Brugge fra at score igen. Men værterne lagde et tungt pres på os fra starten af anden omgang og der blev kæmpet igennem for at komme tilbage i opgøret. Men vi bøvlede stadig med at skabe de helt store chancer mod et velvoksnet og stærkt Brugge-forsvar.

I den anden ende var Brugge heller ikke færdige med at true vores mål, men stærkt forsvarsspil fra blandt andre Frederik Tingager holdte værterne fra yderligere mål.

Ingen kunne dog gøre meget, da en løs bold i feltet med 15 min. tilbage af kampen blev banket i kassen til 3-0 - en stilling, er holdt kampen ud. Dermed fik de mange medrejsende desværre ikke en sejr at rejse hjem på. Den store støtte fra de mange, der rejste med til Belgien var fantastisk på en ellers tung aften.

Returkampen finder sted på Ceres Park torsdag den 3. august. Find din billet her. Og husk, at vi allerede på mandag spiller hjemme mod FC Nordsjælland i 3F Superligaen. Billetter til den kamp kan findes lige her.

Club Brugge vs. AGF / 27. juli 2023 / Jan Bredyel Stadium / UEFA Conference League / 2. Runde – første kamp
3-0
(1-0)
10’ 1-0: Tajon Buchanan
47’ 2-0: Mats Rits
76’ 3-0: Hugo Vetlesen