FORRYGENDE 2023 I KLUBSAMARBEJDET

20.12.2023 10:14

Det har været et spændende og begivenhedsrigt år i AGF Klubsamarbejdet.

Det har været et begivenhedsrigt fodbold-år. Også ude i Østjylland i de samarbejdsklubber, som er en del af AGF Klubsamarbejdet, der dækker over alle vores gode samarbejdsklubber, hvor de fleste befinder sig i den østjyske region.Samarbejdsklubbernes Dag, klubbesøg, showkamp, Top Center træning, kurser, talentudvikling og meget mere har stået på den fælles dagsorden i 2023. Og i årets løb er der kommet endnu mere fart på aktiviteterne på både drenge- og pigesiden.

 Blandt andet med ansættelsen af en ny sportslig ansvarlig på drengesiden i skikkelse af Marc Søballe.

Der er også kommet fire nye samarbejdsklubber til i årets løb, så vi nu er oppe på 58 samarbejdsklubber.- Det har været et begivenhedsrigt og godt år i AGF Klubsamarbejdet. Samarbejdsklubbernes Dag er blevet en fast, god tradition ude i samarbejdsklubberne, og mange klubber gør meget ud af at samle så mange medlemmer som muligt. I år var næsten alle børne- og ungdomsspillere, samt ledere fra samarbejdsklubberne på besøg.- Den del af klubsamarbejdet handler ikke så meget om talentudviklingen, men mere om at dyrke fællesskabet om fodbolden og det giver os en mulighed for at hylde de mange frivillige ledere ude i klubberne og give nogen oplevelser tilbage til spillere, medlemmer, trænere og forældre. Det bringer os tættere sammen med klubberne og her kan man virkelig se, hvad fodbold kan som en samlet kraft. - Vi havde også et fantastisk besøg i Galten med en showkamp og mange glade mennesker til et godt arrangement arrangeret af vores samarbejdsklub, Galten FS. Som prikken over i´et den kunne vi samtidig donere 100.000 kr til Galten FS for salget af TK til Udinese, fortæller chef for AGF Klubsamarbejdet, René Frost.

Mere fokus på pigefodbold


Siden AGF Kvindefodbolds fødsel i 2020 har der været turbo på talentudviklingen på pigesiden, hvor der allerede er opbygget en god erfaring hos VSK Aarhus og IF Lyseng, der udgør de to ud af de tre klubber bag AGF Kvindefodbold. - Vi kommer tættere og tættere på pigeafdelingerne i samarbejdsklubberne. Det glæder mig, at vores Pigekoordinator (Andreas Aschenberg Frandsen) er ved at få skabt et pigenetværk klubberne imellem, hvor vi kan mødes og i samarbejde få skabt gode pigemiljøer i hele Østjylland - både for talenterne, men også breddespillerne.

- Det har været et behov i vores samarbejdsklubber gennem flere år, at vi fik sat et større fokus på pigefodbolden. Det er vi lykkes rigtig godt med. Og vi er ved at få udviklet et godt tilbud i AGF til samarbejdsklubber på talentsiden, hvor der ikke er så mange tilbud i Jylland. Her er vi en af de klubber, der - sammen med vores samarbejdsklubber - satser på det her område og prioriterer det. Det kan man også se på, hvor mange ungdomslandsholdsspillere, der kommer fra AGF, fortæller René Frost. 


I 2023 har der også været arbejdet på at skabe bedre træningsmiljøer i klubberne og næste år lanceres en ny træneruddannelse – en såkaldt DBU C1 træneruddannelse. - Vores arbejde med at skabe bedre træningsmiljøer for børnene (uanset niveau) er et stort tiltag i AGF, som jeg glæder mig meget til bliver implementeret ude i klubberne i løbet af 2024. Det sidste halve år i 2023 har vi brugt en masse krudt på at få det op at stå sammen med samarbejdsklubberne, og klubberne har taget rigtigt godt imod tiltagene.

Det skal være med til at skabe bedre fodboldspillere til gavn for den enkelte klub, men også fodbolden i hele Østjylland.

Talentudvikling er nemlig også en central del af AGF Klubsamarbejdet, hvor medlemmerne får støtte og opbakning til at udvikle den sportslige del ud i klubberne. For eksempel med mere træning, støtte til lokale talenter og udvikling af lokale trænere.- I AGF vil vi jo helst ha’ så mange spillere på herre- eller kvindeførsteholdet fra de lokale klubber og fra vores eget område. Man skal gerne se mange spillere med rødder i vores samarbejdsklubber spille på vores førstehold på Ceres Park.

- Derfor er det vigtigt, at vi ikke bare har et godt fodboldmiljø på vores eget anlæg, men det er også vigtigt at have et godt fodboldmiljø ude i klubberne. Så vi støtter mere og mere op om at skabe gode fodboldmiljøer ude i samarbejdsklubberne og har en god vekselvirkning mellem spillere og hold, der kommer på besøg hos os og så vores arbejde ude i klubberne, siger René Frost. 


Besøg AGF Klubsamarbejde her >>>