DELER PÅ FYN

Det blev søndag aften 1-1 mod OB i Odense i en kamp, hvor vi med lidt snilde godt kunne have taget alle tre point efter en til tider stærk udekamp.

Søndag aften havde vi taget den lave sol med til Fyn til en smuk sensommeraften i Odense, hvor OB ventede i 3F Superligaens runde 4. Så måtte vi se om de medrejsende også kunne synge Lav sol over Aarhus på vej hjem. De gjorde i hvert fald deres med et flot fremmøde 140 km. fra Aarhus sent søndag aften.

Og de medrejsende fik den perfekte start på kampen at se, da vi efter et minut kom igennem i vores højre side. Her fandt Felix Beijmo Patrick Mortensen i OB-feltet og vores anfører kvitterede med at bringe os foran med en kølig afslutning.

Så var vi i gang i Odense, hvor hjemmeholdet kort efter svarede igen. Men Bailey var på plads i målet med en god redning. Men vores hurtige føring fik sat ild i hjemmeholdet, der pressede hektisk og gav os en del udfordringer i kampens indledning.

Sidste uge spillede Mikael Anderson en brandkamp hjemme mod Silkeborg og igen i aften var han involveret i meget. Efter et lille kvarter erobrede han bolden flot og forsøgte sig, men skuddet gik lige over det fynske mål.

I situationen fik Anderson en et slag i hovedet, der gav en flænge som blev behandlet og han spillede resten af kampen med en forbinding om hovedet. Men det slog ham ikke ud og han var igen i dag involveret i meget.

Animeret af et flot fremmøde på Nature Energy Park forsøgte hjemmeholdet at svare igen og de fik også til tider skabt farlige muligheder tæt på vores mål, ligesom der blev forsøgt fra distancen. Men vores stærke defensiv stod distancen og Bailey Peacock-Farrell tog sig af det som kom igennem.

Også hen mod halvlegens slutning, hvor OB kom igennem og Bailey reddede flot, men OB var over riposten og Nicholas Mickelson kunne udligne uden chance for vores keeper. Ikke helt fortjent efter en flot første halvleg af gutterne, hvor vi fik skabt chancerne til flere mål end det ene.

Anden omgang startede som den første med et AGF-mål, da TK nåede højest på et hjørnespark. Men efter et VAR-gennemsyn blev målet annulleret og der blev i stedet dømt frispark til hjemmeholdet.

Kort efter var der en lignende situation i AGF-enden, da en OB’er kom igennem og der blev scoret. Men i opspillet til målet var der begået frispark på en AGF’er og også det mål blev annulleret efter en hektisk indledning på anden halvleg.

Så begge hold skulle lige trække luft ind, men så fortsætte det ellers i Odense, hvor vi kæmpede for at få det overtag vi havde i første halvleg, hvor boldbesiddelsen lød på 63-37 i vores favør.

Og det lykkes også i perioder, men OB stod stærkt i deres defensiv og tillod os ikke så mange chancer som i første omgang - selv om vi flere gange fik hjemmeholdet presset godt tilbage ned mod deres egne fans på Richard Møller Nielsen Tribunen.

Det betød nogen farlige situationer, når OB kom i omstilling og efter 72 minutter kom en stribet igennem, men Bailey kom flot ud i situationen og fik reddet forsøget.

Og det var lidt billedet på 2. halvleg. Gæsterne i perioder med megen boldbesiddelse og hjemmeholdet lurende på giftige omstillinger.

Efter 75 min. fandt bolden vej til Mikael Anderson som skød skarpt mod OB’s mål. Men måtte se sin ellers flotte afslutning reddet af Martin Hansen i OB-målet.

Samme skæbne overgik et forsøg fra en indskiftet Mikkel Duelund, da han forsøgte sig fra kanten af feltet. Kort efter skød Duelund igen på mål og denne gik var det overliggeren, som holdte bolden ude af det fynske mål.

Mod kampens slutning blev det lidt mere låst og lidt mere rodet med flere frispark. Men vi prøvede fortsat at skabe den chance, der kunne give et mål og dermed måske tre point. Og nu er vi ikke jo ikke de mest objektive her på AGF.dk, men gutterne havde fortjent mere efter en stærk indsats på udebane, hvor vi jagtede mål til det sidste - blandt andet med en offensiv indskiftning af Adam Daghim, der havde en stor chance til sidst i kampen.

Men til sidst løb tiden ud og kampen endte uden vinder. Med dagens point i Odense ligger vi nummer fem i 3F Superligaen med otte point.

Næste kamp er i Aarhus næste søndag den 27. august, hvor vi sætter alle sejl til en ny stor fodboldoplevelse. Lyngby Boldklub kommer på besøg kl. 14. Billetter lige her.

OB vs. AGF / 3F Superligaen Runde 5 / Nature Energy Park / 20.8 2023
1-1 (1-1)
1’ 0-1: Patrick Mortensen
38’ 1-1: Nicholas Mickelson