VELKOMMEN TIL FUGLEBAKKEN

24.04.2023 07:27

Fuglebakken KFUM er nyeste medlem i AGF Klubsamarbejdet, der nu dækker næsten 100 % af alle børne- og ungdomsspillere i Aarhus Kommune.

AGF og IHF Aarhus eller blot Fuglebakken. Det klinger af store lokalopgør i Aarhus i 1970’erne, da de to klubber flere gange mødtes i den daværende 2. division foran tusindvis af tilskuere.

Siden er der sket meget i århusiansk fodbold og IHF Aarhus hedder nu Fuglebakken KFUM efter en fusion med KFUM-Aarhus i 2008 og klubbens bedste seniorhold spiller nu i Jyllandsserien. Men Fuglebakken har en stor og levende ungdomsafdeling i en positiv udvikling, og er et samlingspunkt i sit lokalområde.

Nu indleder Fuglebakken og AGF et nyt samarbejde efter klubben fra det nordlige Aarhus er ny samarbejdsklub i AGF Klubsamarbejdet. Det blev fejret ved søndagens hjemmekamp mod FC København, hvor spillere fra Fuglebakken var på besøg og var indløbsbørn med Superliga-spillerne efter samarbejdsaftalen var blevet underskrevet. 

Og det er en klub i rivende udvikling, der nu indtræder som den 56’ende klub i AGF Klubsamarbejdet. For et par uger siden åbnede man nemlig en længe ventet kunstgræsbane på klubbens fine anlæg i Frydenlund. Så nu kan Fuglebakken i langt højere grad tilbyde fodbold hele året til områdets mange fodboldglade børn.

- Det er en stor gevinst for os at få en bane vi kan spille på 12 måneder om året. Førhen har ungdommen spillet indendørs i vinterhalvåret. Den nye bane giver nogle helt andre muligheder som vi glæder os til at udnytte, siger ungdomsrådsformand i Fuglebakken, Kim Thylstrup, der glæder sig over samarbejdet med AGF.

- Det giver en bedre mulighed for vores mere talentfulde spillere i de talentcentrer og rammer, som AGF tilbyder. Derudover er det alletiders mulighed for sparring og kompetenceudvikling. Vi vil rigtig gerne løfte niveauet hos vores træner og ledere og få et netværk generelt i foreningslivet i Aarhus - ikke bare i AGF, men i hele byen - og det kan samarbejdet med AGF også hjælpe os til, siger Kim Thylstrup, der også glæder sig over de arrangementer, som søndag blev skudt i gang i Ceres Park, da Fuglebakken-spiller var på besøg til forkamp og indløb.

- Samarbejdet med AGF giver mulighed for at samle hele klubben til arrangementer – både hos os, men også i AGF som ved kampen mod FCK. Og der er ingen tvivl om, at vi bliver rigtig glad for de tilbud som AGF kan tilbyde en bred kam – det kan styrke det stærke sociale liv, vi har i klubben, hvor vi arbejder målrettet på at skabe en klubfølelse på tværs af hold, køn og årgange. 

Med indlemmelsen af Fuglebakken KFUM i AGF Klubsamarbejdet spiller 99,3 % af alle børne- og ungdomsspillere af begge køn i Aarhus Kommune en klub, som er en del af AGF Klubsamarbejde.