TRE POINT KRIGET HJEM TIL AARHUS

09.04.2023 16:47

Vi rykker tætter på tredjepladsen med en sejr på 1-0 i Viborg.

Påskesøndag var ikke gul i det midtjyske i dag, men hvid og grøn, da AGF og Viborg FF tørnede sammen på Viborgs bane på Energi Viborg Arena.

Her mødtes to hold, der skulle ud og jagte point. Hjemmeholdet i forsvaret for deres aktuelle tredjeplads i 3F Superligaen og os i jagten på netop den tredjeplads fra fjerdepladsen lige nedenunder i tabellen.

Så masser at spille for i dag i en flot kulisse i Viborg. Den første mulighed tilfaldt os, da Anderson var ved at finde Patrick Mortensen i Viborgs felt, men Viborgs målmand Lucas Lund var hurtig ude. Et hjørnespark kort efter gav ingen gevinst, men så var vi i gang foran et udvidet udebaneafsnit med næsten 2.000 AGF’ere, som gav holdet en forrygende opbakning igen i dag.

De kunne se en chancefattig indledning på kampen, hvor begge hold stod stærkt med det resultat, at der ikke var mange chancer. Vi forsøgte især at komme igennem i vores højre side, hvor Beijmo arbejdede med sædvanlig ihærdighed, men uden det for alvor blev farligt.

Det gjorde det efter i modsatte ende efter en lille halv time, hvor VFF fik spillet sig i gennem og kom til et skarpt skud, men heldigvis for os lige over mål. Og efterhånden var det værterne som kom til de største chancer og Jesper Hansen måtte på arbejde i vores mål.

Igen i dag var vi uden en karantæneramt Nicolai Poulsen, der afsonede sin sidste karantænedag af to. Så som mod Randers FC, så den århusianske midtbane lidt anderledes ud rent mandskabsmæssigt. Her gik samtlige midtbane-mænd i hvidt energisk til opgaven, hvor blandt andre Kevin Yakob kom i vejen for meget, når Viborg FF kom rullende mod vores mål.

Senest vi var i Viborg scorede Patrick Mortensen vores ene mål i en 1-1 kamp, og efter en halv times spillet var han tæt på igen, da han flot tog bolden ned i VFF-feltet og fik afsluttet, men en grøn fod kom i vejen. Kort efter kom der en AGF-fod i vejen i vores felt, da Viborg fik en omstilling. Her kom Jesper Hansen flot ud og reddede med en fod-parade.

Samme situation, men med omvendt fortegn gentog sig i Viborgs-felt kort efter, da Peter Bjur blev pareret ud af Lucas Lund i Viborg-målet efter godt forarbejde fra Beijmo, der fik skabt vores indtil da største chance.

Og så var det som om, der blev åbnet op for chancerne. For til sidst i første halvleg kom VFF til en ny stor chance, men igen forsvarede Jesper Hansen på fornem vis sit mål. Ja, hele tog gange i de sidste fem minutter af halvlegen måtte vores dygtige målmand hive klasseredninger op.

Så det var måske meget godt, at pausen kom, så vi lige kunne omgruppere.

Vi har i denne sæson haft et fint tag på dagens værter. Faktisk bedst af alle andre hold i ligaen med en sejr og en uafgjort. Og fra anden halvlegs begyndelse satte vi os for at den gode stime skulle fortsætte med et hurtigt mål århusiansk mål.

Allerede efter to minutter fandt Kevin Yakob flot Gift Links på kanten og trak selv med i feltet. Her modtog han bolden i luften og sparkede os flot foran 1-0 til en perfekt begyndelse på anden omgang.

Vores føringsmål var som en tændstik i Viborgs benzintank og indledte en ubehagelig periode med et tungt og aggressivt VFF-pres, men vi holdte stand og kom fortsat til muligheder i den anden ende, hvor vi nu angreb ned mod de medrejsende. Blandt andre fik Mikael Anderson muligheden fra kanten af feltet, men skød forbi.

Efter en times spil faldt der lidt mere ro over kampen og vi fik genvundet lidt af kontrollen efter et meget hektisk kvarter af anden halvleg, men hjemmeholdet var fortsat farlige og pressede på for udligningen, og i perioder havde vi svært ved at spille bolden væk.

Der blev dog stadig skabt gode AGF-muligheder, hvor blandt andre Mikael Anderson et par gange kom til skud, men desværre uden at passere Lucas Lund i det grønne mål.

Mod kampens slutning pressede hjemmeholdet mere og mere desperat for udligningen og vores forsvar kom virkelig på arbejde i kampens sidste ti minutter. Men det er ikke uden grund, at vi ikke har tabt på udebane i et halvt år og gutterne forsvarede sig heroisk i kampen slutning, hvor vi kom først på alt i feltet.

Og til sidst kunne vi høste frugterne af det hårde arbejde, da dommerens fløjte lød og vi dermed kunne sikre os endnu en sejr i foråret.

Med dagens resultat haler vi ind på Viborg FF og er nu blot ét point fra den tredjeplads som dagen modstander stadig er på)

Næste udfordring for gutterne i Mesterskabsspillet er en udekamp i Brøndby næste weekend - søndag den 16. april kl. 18. Billetsalget til udebaneafsnittet findes her.

Viborg FF vs. AGF / 3F Superligaen / Mesterskabsspillet runde 2 / Energi Viborg Arena
0-1 (0-0)
47’ 0-1: Kevin Yakob

Tilskuere: 7.533