TO FORMSTÆRKE HOLD MØDES SØNDAG I AARHUS

21.04.2023 15:00

Det er årets to bedste hold, der mødes på søndag på et velbesøgt Ceres Park.

Der er ofte gang i den, når vi møder FC København. Bare tænk på seneste møde i Ceres Park, hvor et AGF-mål blev underkendt og gæsterne slog tilbage foran et udsolgt Ceres Park eller da vi vandt 4-2 i Parken under Corona-krisen og blev modtaget med fyrværkeri i Aarhus Lufthavn.

Søndag den 23. april skriver vi et nyt kapitel i fodbold-dysten mellem landets to største byer, når vi møder FC København i Ceres Park kl. 18. Her det i øvrigt med at få sikret sig en billet, da der er stor interesse for at være med på lægterne.

Det bliver kamp nummer 85 mellem AGF og FCK i 3F Superligaen - og selv om vi i de senere år har haft nogen gode resultater i ny-klassikeren, så må vi også erkende, at det er københavnerne, som historisk set har haft overhånden og da også har trukket det længste strå de seneste to kampe. Men historisk set er det 30 år siden, vi senest tabte tre kampe i træk til FC København i Superligaen, så lad os endelig få bekræftet historien på søndag og tage en sejr.

Set hen over de senest ti kampe har københavnerne vundet seks kampe, mens vi har vundet to og spillet to uafgjort. Seneste sejr i Aarhus er tilbage i 2020, hvor vi vandt 1-0.  

Dyk ned i vores gamecenter her for mere statistik og historik på kampen >>>

Vi kommer ind til kampen efter årets første nederlag, da vi som bekendt tabte 1-0 i Brøndby efter en ellers på mange måder god kamp, hvor vi var det hold i hele runden som havde flest afslutninger.

Og apropos afslutninger mon så ikke, der venter de mange tilskuere på søndag mål. Vi har således kun en enkelt gang i mere end ti år spillet 0-0 med FCK i Ceres Park, og i de hele taget er der ikke mange målløse opgør mellem de to hold i de sidste mange år.

Så mon ikke der kommer mål igen søndag - gerne flest til os, hvor Patrick Mortensen jo er øverst på 3F Superligaens topscorerliste med 13 mål. Nummer to på den liste er i øvrigt Viktor Claesson fra FC København.

FC København kom tilbage på sejrssporet i deres seneste kamp, da de vandt 2-1 hjemme over Viborg FF efter de i den forudgående kamp fik deres første nederlag i 2023, da de tabte 1-0 til Randers FC.

Men ellers er det de to mest formstærke hold i 2023, som mødes på søndag. Hvert hold er noteret for blot et enkelt nederlag i de seneste seks kampe, hvor vi har hentet 13 ud af 18 mulige point og FCK to mere.

Københavnerne er pt. nummer et i 3F Superligaen med 48 point, mens vi er nummer fire med 39 point.

Kom i Ceres Park og støt holdet frem mod flere point på søndag, hvor der er kampstart kl. 18. Vi bliver endnu en gang mange i Ceres Park, så har man ikke allerede en billet, er det med at få sikret sig en. Brug linket herunder.