SÆSONREKORD OG SEJR: EN GOD DAG I CERES PARK

17.09.2022 18:45

Det blev i dag til tre gode point i den jyske klassiker foran over 16.000 fans.

Lørdag sen eftermiddag gik det løs mod AaB efter en festlig opvarmning, hvor Bravida havde inviteret til fest inden den jyske klassiker. Bravida fejrer i år deres 100 års jubilæum, så de havde også sikret halv pris til kampen, hvilket så mange havde taget i mod, at vi inden kampstart kunne melde udsolgt.

Så foran et tætpakket Ceres Park var der masser af energi til spillerne, der også kvitterede med en god start, hvor vi med masser af energi fik skabt nogen gode muligheder til blandt andre Sigurd Haugen og Mikael Anderson.

Desværre fik vi ikke vekslet overtaget til mål i en ellers god indledning og spillet blev lidt mere fordelt, så også AaB’erne kom til fadet. Blandt andet på et hovedstød som Hansen stod i vejen for.

Efter 25 minutter forsøgte Kevin Yakob - som i dag startede i stedet for en skadet Mads Emil Madsen - sig rigtig flot fra kanten af feltet. Men hans forsøg blev desværre reddet med det yderste af neglene af AaB’s målmand, Posavec i kampens indtil nu bedste mulighed til os.

I denne periode virkede vi igen ovenpå og forsøgte os med en del indlæg, som dog ikke blev vekslet til de helt store chancer. I hvert fald ikke før Kevin Yakob tog et par flotte træk forbi et par AaB’er ind i deres felt og skød på mål. Men hans afslutning blev blokeret.

Og det var lidt billedet i første halvleg. AGF’erne med relativt meget spil, men når muligheden opstod, manglede der lige det sidst held eller præcision. Men bestemt en løfterig første omgang af gutterne foran et tændt og tæt besat Ceres Park, som ikke fik nogen mål at gå til pause på.

I anden halvleg var det os, der kom bedst ud med sult på de mål, vi havde manglet i første halvleg. Og efter 52 minutter fandt Patrick Mortensen sin erfarne målnæse frem. En ripost på et langskud fra Haugen blev samlet op af Kevin Yakob som fandt Mortensen, der satte bolden i kassen til et slet ikke ufortjent føring til hjemmeholdet.

Men Mortensen var slet ikke færdig. Der var gået 65 minutter af kampen, da Mortensen fik et flot indlæg fra Kevin Yakob og i vanlig Mortensen stil kunne heade bolden flot i kassen til 2-0 - en klassescoring fra anføreren.

På det her tidspunkt havde vi rigtig flot fat i kampen og kløede på for et mål mere. Igen i dag var Yann Bisseck fin til at tage del i det offensive og efter en af hans gode tur op i banen afsluttede han og ramte stolpen. Det betød, at kuglen endte hos Kevin Yakob som med sin debutscoring for AGF kunne score til 3-0 og dermed krone en flot indsats.

Til sidst i kampen kom der lidt spænding for de mest pessimistiske AGF'ere, da AaB fik reduceret til 3-1. Men vi holdt kampen ud og kunne krone en god dag med tre point foran et rekordstort publikum.