02.09.2022 08:37

Traditionen tro får vi til hver hjemmekamp besøg af to af vores samarbejdsklubber. På mandag er det Harlev IK og Gylling BK som vi glæder os til at se på Ceres Park. Her kan man blive lidt klogere på de to klubber.

Mandag får vi besøg af Harlev IK Fodbold og Gylling Boldklub, hvis yngste spillere løber med holdene ind, når vi spiller mod FC Nordsjælland kl. 19. Da det er en aftenkamp, så bliver der desværre ingen forkamp. Men det skal ikke afholde os fra at byde de to klubber velkommen.

For Harlev IK bliver det et specielt besøg, da de modtager en donation fra AGF på 25.000 kr. efter Mikael Anderson - der er vokset op i Harlev - har passeret 25 kampe for AGF's førstehold.

Så hos Harlev IK ser formand Lars Bak Pedersen frem til en stor aften for klubben, og han er i sagens natur glad og stolt over, at en dreng fra Harlev IK har taget springet hele vejen til Byens Hold.

- Vi er helt vildt glade og stolte over det, Mikael har opnået. Heldigvis er det lykkes os at finde hans gamle træner i Harlev, så han kan komme med til kampen. For han fortjener også at blive hyldet, fortæller Lars Bak Pedersen.

Hos samarbejdsklubben lidt syd for Aarhus er det fællesskab og mangfoldighed. der skal skabe den næste Mikael Anderson. Hos Harlev IK er der plads til alle, og er der nogen der ønsker lidt mere træning og mere elite, så har Harlev stor glæde af samarbejdet med AGF.

- Vi ved godt, at vi ikke er den største klub i Aarhus og omegn. Så derfor er det vigtigste for os, at det er fedt at komme i klubben og på ens hold. Skulle der så være nogle, der er så dygtige og samtidig har lysten til at træne mere, bruger vi AGF’s tilbud omkring ATK+ træning og talentcentertræning, siger Lars Bak Pedersen.

Harlev har fornylig - i samarbejde med Aarhus Kommune - gjort deres for at forbedre idrætsfaciliteterne i byen ved opførslen af Harlev Idræts – og Kulturcenter, der sikrer mere plads til indendørs aktiviteter. Næste mål for klubben og byen som helhed, er så en forbedring af de udendørs faciliteter.

- Vi spiller jo stadigvæk på grus herude om vinteren, og det er der ikke ret stor interesse for i vintermånederne. Så næste skridt for os er, at vi skal have fundet ud af, hvordan vi får etableret en kunstgræsbane, så vi kan tilbyde endnu bedre forhold til vores medlemmer, siger Lars Bak Pedersen.

Gylling Boldklub
En anden af vores ældste samarbejdsklubber, der også kommer på mandag, fejrede for ganske nylig 100 års jubilæum med et besøg fra AGF.

Gylling Boldklub er med sine cirka 80 medlemmer en af de mindre klubber, som er med i AGF Klubsamarbejdet, men ifølge udvalgsformand Rikke Kirckhoff Nielsen, slår det ikke den lille klub syd for Odder ud af kurs.

- Når vi er så få medlemmer sammenlignet med mange andre klubber i området, betyder det også, at vi er nødt til at samarbejde rigtig meget for at kunne stille hold til kampe i weekenden. Vi har eksempelvis et pigehold, hvor den yngste er 15 år, mens den ældste er 20. Og det giver en helt særlig samhørighed i klubben, siger Rikke Kirckhoff Nielsen.

Så hos Gylling kender man godt sin rolle på landkortet i fodbolddanmark, og derfor var man også utrolig stolte og glade hos den lille klub, da man for nogle uger fik besøg fra AGF til klubbens 100 års jubilæum.

- Vi ved godt, at vi ikke er den klub der måske leverer flest talenter til AGF’s ungdomshold. Men alligevel føler vi os set og hørt af AGF. Vi har indløb, forkampe og for nylig havde vi fire superligaspillere på besøg i forbindelse med vores 100-års jubilæum. Det var en utrolig stor oplevelse for hele byen og noget som vi sætter utrolig stor pris på, siger Rikke Kirckhoff Nielsen.

Og for den lille klub var det også en stor dag, da Rikke Kirckhoff Nielsen for godt et år siden fik overrakt prisen som ”Årets frivillig” i AGF Klubsamarbejdet. En pris hun fik for sit hårde arbejde i Gylling BK. Og prisen er noget hun den dag i dag stadigvæk er utrolig stolt og glad over.

- Da jeg fik overrakt prisen som årets frivillig var jeg naturligvis stolt og glad på mine egne vegne. Men mindst lige så meget på klubbens vegne og det hårde arbejde der bliver gjort herude hver dag. Det nemmeste for AGF ville have været at give det til en fra de store klubber, men at vi og jeg fik den betød helt utroligt meget, siger Rikke Kirckhoff Nielsen.