KAMPENS KLUBBESØG: VELKOMMEN TIL STJÆR OG THORSØ TUNGELUND

15.09.2022 19:40

Traditionen tro får vi til hver hjemmekamp besøg af to af vores samarbejdsklubber. På lørdag er det Stjær Boldklub og Thorsø Tungelund IF som vi glæder os til at se på Ceres Park. Her kan man blive lidt klogere på de to klubber

I de naturskønne omgivelser vest for Aarhus ligger samarbejdsklubben Stjær Boldklub. Med deres egne ord en lille klub i en lille by, hvor alle kender alle og hjertet banker for byen. Sådan beskriver formand John Laursen, Stjær og dens fodboldafdeling.

- Som formand er noget af det, jeg er mest stolt over ved Stjær Boldklub, det store kammeratskab, vi ser på tværs af alle aldre og årgange. På vores seniorhold har vi spillere, der kører hele vejen fra Aarhus, nogle sågar Hedensted, for at spille med deres gamle kammerater. Og det siger meget om klubben og byen, synes jeg, siger John Laursen.

Det gode kammeratskab på de ældste årgange er skabt gennem mange år i Stjær Boldklub, og faktisk er båndet til byen og klubben så stærkt, at mange vender tilbage til Stjær på et tidspunkt.

- Jeg synes faktisk, at vi ser en del, som når de skal stifte familie, vender tilbage til Stjær og starter op i klubben igen, når de kommer hjem efter nogle år i Aarhus eller andre steder. Og det gør de jo også kun fordi at byen, er et godt sted at bo, og klubben har givet dem mange gode oplevelser som børn, siger John Laursen.

Ser man på medlemstallet i klubben er det også kun gået op siden corona, og man har da også planer om at der skal ske endnu mere – ikke blot i fodboldafdelingen. Men hele Stjær Boldklub.

- Vi drømmer om at få et nyt klubhus, som kan samle hele byen og arbejde på tværs af sportsgrene. Således skulle forholdene også bliver endnu bedre for de unge fodboldspillere vi har ude på banen. For vi tror da også på, at vi kan lave en god fodboldspiller, der kan nå det højeste niveau, siger John Laursen. Og netop her kommer AGF ind i billedet.

- Samarbejdet med AGF er rigtig godt og vi håber, at vi kan få dem ud og besøge os engang i fremtiden. Vi har netop lavet en ny aftale med AGF, som vi er meget glade for, siger John Laursen.

Thorsø Tungelund IF
I det allermest nordvestlige hjørne af AGF’s klubsamarbejde finder vi Thorsø Tungelund IF. En klub som på trods af en lidt længere afstand til Ceres Park har ”de hviee” i hjertet. Selvom klubben med sine 150 medlemmer ikke er den største klub i klubsamarbejdet, har den alligevel nydt godt af samarbejdet med AGF.

- Jeg synes faktisk, at vi har fået meget godt ud af samarbejdet med AGF. Vi har både løbet indløb til førsteholdets kampe og haft trænere på besøg herude. Så det synes vi er rigtig godt og dejligt at man husker en klub som os i det store billede, siger Jamie Thorndal, der er næstformand hos Thorsø Tungelund IF, som i 2017 også lagde fodboldbane til en showkamp mod AGF.

Noget af det som klubben lidt nord for Hammel går meget op i er pigefodbold. Faktisk er halvdelen er fodboldafdelingens medlemmer piger, og derfor glæder det også Jamie Thordal meget, at AGF har sat fokus på pige - og kvindefodbolden.

- Noget af det vi er allermest glade for, er det fine arbejde AGF har sat i gang på pigesiden. Det er rigtig godt, at der endelig bliver sat fokus på det, og det betyder rigtig meget for en klub som os, hvor pigefodbolden fylder rigtig meget, fortæller Jamie Thordal.

Men det er ikke kun fodbolden, der betyder meget i Thorsø Tungelund IF. Foreningen er nemlig et samlingspunkt for hele byen, og derfor har fodboldklubben de resterende dele af foreningen stor betydning for bylivet.

- Vi er jo en forholdsvis lille by. Så vi samles virkelig i foreningen, og derfor er fodboldafdelingen - og foreningen generelt - kendetegnet af at trivslen er sat i højsædet. Det skal være fedt at være en del af Thorsø Tungelund IF. Vi vil gerne vinde fodboldkampe, spille godt og alt det der. Men det må ikke gå udover trivslen og glæden, slutter Jamie Thordal.

Lørdag eftermiddag Stjær Boldklub og Thorsø Tungelund IF forkamp inden den jyske klassiker og så løber der altså børn fra klubber ind med spillerne, når vi møder AaB kl. 17. Tag vel i mod vores to samarbejdsklubber.