VI MÅ REJSE TOMHÆNDET HJEM FRA KØBENHAVN

02.10.2022 17:08

Det lignede længe en nul-løsning i Parken, men vi må rejse hjem til Aarhus med et 1-0 nederlag i bagagen.

En smuk efterårsaften på Østerbro lagde Parken søndag aften græs til kampen mellem landets to største byer, da København og Aarhus tørnede sammen i 3F Superligaens runde 11.

Vi skulle forsøge at bygge videre på et godt resultat før landskampspausen, mens værterne var ivrige for at komme tilbage på sejrssporet og forberede deres aktuelle niendeplads i tabellen.

Foran et flot besøgt Parken, hvor udebaneafsnittet igen var imponerende besøgt, var det gæsterne fra Aarhus, der var mest på bolden fra kampens indledning med fine momenter af blandt andre Mikael Anderson, der startede ivrigt og pågående.

Og det hele taget var det en fornem start af AGF, som dog godt kunne ha’ udmøntet sig i flere og større chancer end tilfældet var. Men vi havde svært ved at få skabt den helt store chance.

Dem var der til gengæld ingen af til værterne før den tidligere AGF’er, Kevin Diks efter 26 minutter forsøgte sig udefra, men skød over mål.

Vi fortsatte det målsøgende spil med en god portion boldbesiddelse. Indlæg blev forsøgt fra begge sider af banen. Men FCK tog godt fra i hovedspillet, så vores høje folk havde svære betingelser, hvis de for alvor skulle blive farlige. Mortensen var dog tæt på efter en god halv time, men headede over mål. Det gjorde Tingager ikke kort efter på et hjørnespark, men her blev forsøget reddet næsten på mållinjen af en FCK’er.

Foran vores mål blev FCK’erne ikke farligere mod halvlegens slutning, hvor det århusianske forsvar var påpasselige og spillede med stor styrke i 1. halvleg, som på den måde ender uden mål. Og det kunne vi nok være mest ærgerlige over efter en rigtig fin første omgang i Parken fra vores side, hvor vi med lidt mere skarphed også kunne være kommet foran

2. halvleg
2. halvleg var kun få sekunder gammel, da dommer Jakob A. Sundberg afbrød spillet efter en tæt tåge gled ind over banen fra FCK’s stemningsafsnit. Men efter fem minutters ekstra pause med spillerne på banen fik vi sat gang i anden omgang. Og kort efter havde værterne deres indtil da farligste forsøg, da Daramy skød udefra. Men Hansen reddede sikkert.

Forsøget fik tændt op i hjemmeholdet som nu blev farligere end de havde været i første halvleg og de fik også tilkæmpet sig flere perioder med bolden foran vores mål. Og nu kom de også til farlige afslutninger, men Jesper Hansen viste igen klassen i dag og holdt værterne fra mål i en ellers hektisk periode, hvor det nu var os, der var presset af et offensivt søgende hjemmehold, der havde fundet ny energi.

Så vi måtte skrue arbejdshandskerne endnu mere på og tage fat i en lidt hektisk periode, hvor det handlede mere om det defensive end det offensive, og billedet derfor var lidt omvendt end i første omgang, hvor det var os med de største muligheder.

De tilfaldt nu københavnerne, mens vi havde sværere ved at skabe noget i modsatte ende. Det skortede dog ikke på arbejdsindsatsen og efter 70 minutter kom der tre nye AGF’ere på banen for at bidrage til at få brudt vores offensive dødvande i 2. halvleg.

Det var dog FCK’erne, som fik brudt vores defensiv, da de efter 80 minutter spillede sig hurtigt igennem og bolden til sidst endte hos Lukas Lerager som uden chance for Jesper Hansen i vores mål bragte hjemmeholdet foran 1-0. Situationen blev diskuteret både under og efter kampen, da Lerager i situationen forinden havde lavet frispark mod Sigurd Haugen, men målet stod.

Det var en ærgerlig udvikling i kampen og nu skulle vi forsøge at svare igen. Kort efter forsøgte Bisseck netop det med et godt hovedstød, der desværre gik over mål.

I kampens slutfase pressede vi på for udligningen og havde optræk til gode chancer. Men det lykkes aldrig at komme tilbage og vi må derfor rejse tomhændet hjem fra København.

Vi må rejse os sammen næste søndag, når der kamp igen hjemme i Aarhus, hvor vi fejrer vores fødselsdag mod FC Midtjylland søndag den 9. oktober kl. 14.

FC København vs. AGF / 3F Superligaen Runde 11 / søndag 2. oktober i Parken
1-0 (0-0)
81’ 1-0 Lukas Lerager