KAMPENS SAMARBEJDSKLUBBER: MØD HAMMEL GF OG SØFTEN GF

12.11.2022 17:27

Traditionen tro får vi besøg af to samarbejdsklubber, når vi spiller hjemme i Ceres Park.

Årets sidste kamp i Ceres Park er snart over os, når FC København kommer på besøg søndag kl. 14. Traditionen tro har vi besøg af to af vores samarbejdsklubber, der spiller forkamp og løber med spillerne ind. Og søndag er det Hammel GF og Søften GF, som vi kan glæde os til at møde.

Hos samarbejdsklubben Hammel GF lever fodboldglæden i bedste velgående. Både drenge, piger, unge og gamle binder hver uge fodboldstøvlerne på banerne i Hammel. Og formand for ungdomsudvalget Flemming Godthaab har - sammen med resten af klubbens mange ildsjæle - gjort et stort arbejde for især de yngste piger og drenge. 

- Vi er DBU børneklub og det har gjort rigtig meget godt for os. Vi har på den måde fået ansat en børneudviklingstræner som har hjulpet os rigtig meget med at have kontakt til ungdomstrænerne og hjælpe dem med at lave noget fed træning til vores børnespillere, fortæller Flemming Godthaab. 

Men selvom man altså forsøger at forbedre træningen for drenge og piger og nå et højere sportslig niveau, er hovedformålet ikke talentarbejde. Det sociale liv i klubben vil altid være førsteprioritet i Hammel GF. 

- Vi er jo kun en mellemstor klub i Østjylland, så vi kender jo godt vores plads. Så hvis en pige eller dreng er dygtig, vil de alligevel før eller siden skifte til en anden klub. Derfor er vores vigtigste formål, at alle har det godt hos os, siger Flemming Godthaab.

Og har de det i Hammel. Især pigefodbolden har det rigtig godt, hvor man med hjælp fra AGF får flere og flere pigespillere efter AGF og Hammel i foråret udvidet samarbejdet til også at involvere pigefodbolden.

- Vi bliver generelt flere og flere piger på vores hold. Pigerne vil også spille fodbold og vi har haft nogle rigtigt gode besøg fra AGF’s kvindespillere, som jeg tror har bidraget til, at vi ser flere og flere piger der trækker i fodboldstøvler, siger Flemming Godthaab fra Hammel GF.

Hos Søften GF er der også masser af gang i den. Klubben nord for Aarhus kan bryste sig af at have ungdomshold hele vejen fra U7 til U19 på drengesiden, mens man på pigesiden også har en lang række hold hos især de yngste piger. 

På seniorholdene er der også godt gang i den på både herrer og damesiden. Banerne på Neptunvej ligger i hjertet af byen og skaber gode muligheder for både store og små sjæle i byen. 

I august måned var banerne også fyldt op som aldrig før, da man i forbindelse med DBU’s fodboldskole havde rekordmange antal deltagere. Hele 221 børn og unge brugte en uge af sommerferien på banerne i Søften. 

Søndag skal Søften GF så - sammen med Hammel GF - hjælpe drengene på banen når vi tager hul på årets sidste 3F superligakamp. Tag godt imod de to klubber og god kamp!