DELER I VIBORG

06.11.2022 15:40

Et dramatisk og underholdende opgør i Viborg endte i dag uden vinder.

Søndag eftermiddag stod den på runde 16 i 3F Superligaen i Viborg, hvor vi skulle forsøge at bryde hjemmeholdets flotte stime som ubesejret på Energi Viborg Arena.

Det var dog værterne som havde revanche til gode al den stund, at vi vandt sæsonens første opgør hjemme i Aarhus med 3-1 tidligere på året.

Allerede efter to minutter kom vi til kampens første mulighed, da Sigurd Haugen fik chancen tæt under mål. Men Viborgs målmand reddede i en livlig start på kampen, hvor begge hold fik skabt sig nogen muligheder og der var intens kamp om dominansen og boldbesiddelsen, som gik lidt på skift mellem holdene, men uden nogen for alvor satte sig på løjerne.

Vi forsøgte at gennembryde Viborgs forsvar og kom også tættere på. Blandt andet var Eric Kahl tæt på at finde Mortensens pande efter små tyve minutters spil. Og kort efter var Mortensen igen farlig foran Viborgs mål, men en grøn kom i vejen og Viborg slog kontra og fik så deres hidtil farligste forsøg i den anden ende i en kamp, der nu bølgede frem og tilbage.

Mod første halvlegs slutning kom værterne mere på bolden og kom også til chancer. Men til gengæld fik vi et par omstillinger. Blandt andre til Mikael Anderson som Mads Emil Madsen flot fandt i dybden. Men en viborgenser kom hurtigt hjem og fik blokeret AGF’eren.

Kort efter var det Viborgs målmand Lucas Lund Pedersen, som kom hurtigt ud af sit mål og fik afværget en ellers fin mulighed til os.

Men så tog Sigurd Haugen fat og fik bolden fint med på kanten, da der var få minutter tilbage af halvlegen. Inde foran mål fandt han Mortensen, som over to omgange fik sat bolden i mål til en føring til os. Og en stilling, der holdt halvlegen ud.

Traditionen tro var dagens udebaneafsnit i Viborg flot fyldt til en kamp, hvor også de lokale var kommet mange af huse. I alt 1.021 medrejsende kunne se hjemmeholdet komme bedst fra start i anden omgang, hvor de jo skulle ud og jagte en udligning. Kort inde i 2. halvleg fik de en stor chance. Men heldigvis for os gik bolden forbi mål og vi slap med skrækken.

Men det var de grønne, som nu pressede mest på i deres jagt på en udligning. Og flere gange holdt de medrejsende vejret, når vi var under et tungt pres fra hjemmeholdet, som fik produceret flere chancer. Men enten var Jesper Hansen på plads med gode redninger eller også gik bolden forbi vores mål.

Så det var ikke den samme kamp som i første halvleg. Slet ikke som anden omgang skred fremad og værterne blev mere og mere desperate for et mål og lagde os under et tungt pres som vi havde svært ved at få omsat til nogen gode omstillinger.

Men efter vi ellers havde fået flyttet spillet længere op mod Viborgs mål, kom en viborgenser til baglinjen og fandt tårnhøje Jay-Roy Grot som tæt under mål kunne heade udligningen ind uden chancer for Jesper Hansen i vores mål.

Så var det lige igen i Viborg og vi skulle lige bruge et par minutter på at ryste målet af sig og Jesper Hansen måtte fremvise sine kvaliteter som målmand.

Vi forsøgte at gå efter et sejrsmål til sidst. Men uden held og kampen ender derfor 1-1.

Næste kamp er i pokalen på torsdag den 10.11, hvor vi kl. 19.30 tager imod FC Nordsjælland hjemme på Ceres Park. Find din billet her >>>

Viborg FF vs. AGF / Runde 16 i 3F Superligaen / 6.11 2022 på Energi Viborg Arena
1-1 (0-1)

39’ 0-1: Patrick Mortensen
79’ 1-1: Jay-Roy Grot