TALENTUDVIKLINGEN I AGF KVINDEFODBOLD TAGER STORT SPRING FREM

24.05.2022 14:33

Fra nummer otte til nu at være den fjerdebedste i landet. AGF Kvindefodbold har taget et stort spring i den nationale rangering af talentarbejdet.

AGF Kvindefodbolds to talenthold, U16 DM og U18 DM ligger i øjeblikket begge nummer et i deres rækker og dermed er begge hold i denne sæson favoritter til at tage titlen som landets bedste pigehold i deres årgange.

Nu nærmer rangeringen af AGF’s talentarbejde på pigesiden sig også toppen af dansk fodbold. Således offentliggjorde DBU i dag AGF Kvindefodbolds rangering i licenssystemet i dansk fodbold. Og her er AGF gået fra en 8. plads til nu en 4. plads.

DBU's Klublicenssystem har på talentniveau blandt andet til formål, at fremme og optimere talentudviklingsmiljøerne i klubberne og sikre, at den enkelte spillers udvikling sættes i centrum. Og systemet danner grundlag for indrangeringen af hold i DBU's ungdomsturnering for piger.

Den nye rangering vækker i sagens natur stor glæde hos AGF Kvindefodbold.

- Vi har hævet vores placering på mange af de underliggende parametre, og det er meget tilfredsstillende, at det er over en bred kam, vi er gået fremad. Licenstildelingen viser, at vores fundament hele tiden bliver stærkere, og det skal vi gerne kunne aflæse på sigt, siger chef for AGF Kvindefodbold, der er fuld af lovord overfor ungdomsarbejdet i AGF og i vores to gode moderklubber, IF Lyseng og VSK, hvor der hver dag arbejdes hårdt med ungdomsarbejdet.

- Der er gjort et stort arbejde af trænere og ledere for at styrke hele vores setup, og DBU’s tildeling er en stor cadeau til den indsats. Jeg er meget glad for, at alt det hårde arbejde hos trænere, ledere og spillere har vist sig at give pote i licenssystemet.

- Det er stor ros, til dem, som gør en tydelig forskel i hverdagen og arbejder benhårdt på at optimere vores talentudviklingsmiljø. Vi må også sige, at resultaterne taler sit tydelige sprog om at vi har et enormt stærkt og udviklende miljø, hvor vi giver spillerne et stærkt afsæt til at blive kvindeligaspillere, siger Marie Greve.

Læs her om den seneste tildeling på drengesiden i AGF.