NEDERLAG I GENERALPRØVEN TRODS STORE CHANCER

BJ / Fotos: Ole Nielsen — 08.07.2022 14:00

Den sidste testkamp inden sæsonpremieren resulterede i et 1-2-nederlag mod SønderjyskE. Undervejs kom AGF-mandskabet frem til flere store chancer, der burde have ført til et andet udfald på måltavlen.

Fredag eftermiddag havde Uwe Rösler sidste mulighed for at se sine spillere i kamp, inden det går løs i 3F Superligaen næste søndag mod Brøndby. Modstanderen var SønderjyskE på udebane på en veltrimmet grønsvær på Sydbank Park. Og hvad fik cheftræneren så at se? Ja, store chancer skortede det for så vidt ikke på, men spillemæssigt var der også plads til forbedring i flere faser af kampen.

Kampuret havde ikke engang rundet et minut, da Gift Links spillede Mikael Anderson helt fri. Midtbanespilleren afsluttede resolut, men Nicolai Flø diskede op med en fin redning, og det var blot et forvarsel om, at SønderjyskE-keeperen havde en fin dag på kontoret.

Kampen startede i et højt tempo, og begge hold forsøgte at presse højt, når lejligheden bød sig. Som minutterne gik, fik SønderjyskE et lille overtag. AGF-mandskabet havde problemer med at finde løsninger i det opbyggende spil, og hjemmeholdet lukrerede på boldtab.

Efter godt et kvarter åbnede Emil Frederiksen scoringen. Fra højre side trak han ind i banen, og fra kanten af feltet afsluttede han mod mål med sit venstreben. Bolden strøg i mål helt ude ved den ene opstander uden chance for Jesper Hansen.

Efter en halv time havde Patrick Mortensen mulighed for at bringe balance i regnskabet. Grønbæk fandt Mortensen med en fin stikning, men AGF-angriberen måtte dog se Flø afværge forsøget med en flot redning.

Godt ti minutter senere var det Grønbæks tur til at have udligningen for sine fødder, men igen trak Flø sig sejrrigt ud af duellen.

Halvlegens sidste mulighed tilfaldt Nicolai Poulsen, der dog fik sin afslutning afrettet af en SønderjyskE-forsvarsspiller, og stillingen forblev 1-0 til hjemmeholdet efter de første 45 minutter.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, da SønderjyskE øgede føringen. En lidt tilfældig clearing fra Sønderjyskes bagkæde bragte ud af ingenting Peter Christiansen helt fri, og den chance udnyttede han konsekvent.

Som anden halvleg skred frem, foretog Uwe Rösler flere indskiftninger, og det var med til at ændre kampbilledet i retning af mere offensiv kontrol. De to nytilgange Tobias Mølgaard og Mads Emil Madsen, der kom ind i løbet af anden halvleg, satte et positivt aftryk og havde flere gode aktioner.

Efter en time var det tæt på en reducering - endda i to omgange. Først vendte Kurminowski rundt i feltet og afsluttede. Flø reddede igen flot. Returbolden røg ud til Mortensen, der afsluttede resolut, men igen blev Flø overmanden.

Med godt ti minutter igen havde Mads Emil Madsen bud efter sin første scoring i AGF-trøjen, men hans skud fra kanten af feltet strøg lige forbi den ene opstander.

Med fem minutter igen lykkedes det langt om længe at passere Nicolai Flø i SønderjyskE-målet, og der skulle lidt af en klassescoring til. Mikael Andersson modtog bolden i venstre side, og lige uden for feltet lagde han fra stående position bolden med en følt afslutning op i modsatte målhjørne. 1-2 - og i slutminutterne jagtede AGF-spillerne udligningen - uden dog at komme frem til den helt åbenlyse chance.

Dermed blev det til et smalt nederlag i generalprøven - en kamp, som helt sikkert har givet Uwe Rösler en række svar frem mod sæsonpremieren 17. juli på udebane mod Brøndby.