3F SUPERLIGA: TRÆNINGSLEJR I GANG

13.01.2022 12:00

Onsdag aften ankom liga-truppen til opstartens første træningslejr - her er truppen suppleret af seks unge spillere.

Forberedelserne til foråret for 3F Superligaen er godt i gang. I aftes ankom truppen til byen, Adeje på den spanske ø, Tenerife. Her er der base for den første træningslejr af de to, der venter i vinteropstarten inden turneringen genoptages den 18. februar.

Fokus på den første træningslejr er på den fysiske del af opstarten og den taktiske træning, som der er bedre mulighed for under varmere himmelstrøg end i det kolde vejr i Viby. Og der er da heller ikke planlagt nogen træningskampe på den aktuelle træningslejr - de venter til den næste træningslejr, der starter den 31. januar og også vil - hvis Covid 19 tillader til det - foregå i Spanien, hvor Alicante bliver destinationen.

Med på træningslejren er - foruden 3F Superligatruppen naturligvis, som dog må undvære Mustapha Bundu, der er til African Cup of Nation - seks unge spillere, der får mulighed for at træne med førsteholdstruppen og suge til sig.

Det er efterhånden en tradition, at en mindre delegation af spillere fra AGF Talent rejser med på vinteropstartens træningslejr, og i år drejer det sig om: Asker Beck, Jonathan Hutters, Jing Machar Reec, Mathias Sauer, Frederik Ihler - som netop har forlænget sin aftale med AGF, samt unge Adam Daghim.

- De fleste har tidligere trænet med Superliga-truppen i forskelligt omfang, så de kender til det. Men nu kan de deltage i én samlet lang træningslejr, og det bliver godt for dem og for hele førsteholds-truppen. Det er nogen gode fyre og talentfulde spillere, som nok skal vise sig flot frem på træningslejren og de vil få stor glæde og erfaring ud af de kommende uger med førsteholdet, fortæller talentchef i AGF, Jesper Ørskov.

Truppen returnerer til Aarhus igen den 23. januar og genoptager opstarten på Fredensvang den 24. januar. Første træningskamp i opstarten bliver den 29. januar hjemme i Aarhus, hvor vi tester mod EfB.

Den 31. januar rejser truppen så ud igen på den anden træningslejr. På grund af den usikre Covid-19 situation internationalt er testkampene på den lejr endnu ikke 100 procent på plads. Men vi forventer at skulle spille tre testkampe under opholdet i Alicante.

Første turneringskamp er den 18. februar ude mod SønderjyskE. Her er billetsalget endnu ikke startet.

Men det er det til årets første hjemmekamp, som er mod FC Nordsjælland den 7. marts. Find dem her >>>