MØD KAMPENS SAMARBEJDSKLUBBER: IF MOLS OG LYSTRUP IF

12.08.2022 17:26

Ved hver eneste hjemmekamp har vi besøg af børn fra to af vores gode samarbejdsklubber. På mandag er det IF Mols og Lystrup IF som du her kan blive lidt klogere på.

Det kan godt være at fodboldklubben IF Mols, med sin beliggenhed i den lille by Knebel på Djursland, ikke syner af meget ved første øjekast. Men man skal ikke tage fejl. For i en by med lige godt 600 indbyggere, kan IF Mols med stolthed sige, at de med deres godt og vel 200 medlemmer i fodboldafdelingen, er samlingspunkt for en tredjedel af byen og dets opland. Og det glæder formand Niels Søren Rasmussen.

- Vi er en lille klub i et lille område, så det er vigtigt for os, at vi får alle med. Fodbold er for alle på Mols, og vi har efter corona oplevet en fin fremgang i medlemstallet og stor samhørighed. Og det er vi selvfølgelig meget glade og stolte over, siger han

Samarbejdet med AGF er - for en lille klub på Mols - utrolig vigtigt både socialt og sportsligt. For selvom at klubhuset på Mols ligger godt en times kørsel væk fra Ceres Park, giver indløb som på mandag, forkampe og klubbesøg fra klubbens Superligaspillere en masse til den lille klub.

- Vi er rigtig glade for at være samarbejdsklub med AGF, og selvom vi er en lille klub, så føler vi en stor samhørighed med AGF inde i Aarhus, og det har vi egentlig altid gjort. Det betyder meget for børnene og os som klub at få lov til at spille forkamp og være med til indløb, siger Niels Søren Rasmussen.

Men det er ikke kun indløb og forkampe, som IF Mols drager stor nytte af. AGF’s ATK+ elitecenter er også et stort plus for de spillere, som gerne vil træne en ekstra gang.

- Hos IF Mols skal der være plads til alle, så derfor er AGF’s ATK+ center et perfekt tilbud til de spillere, som gerne vil træne en lille smule mere end vi gør her på Mols. Jeg har selv været ude at se træningen på ATK+ centeret, og det er rigtig godt, så det er vi også rigtig glade for at være en del af, siger Niels Søren Rasmussen.

Lystrup IF
Godt 30 minutters vest for den lille klub på Mols ligger den åhusianske traditionsklub Lystrup IF, som siden 1934 har inviteret områdets fodboldglade indbyggere indenfor. Meget er dog sket siden dengang, og nyeste skud på stammen hos Lystrup IF er en topmoderne og bæredygtig kunstgræsbane.

Hos formanden i Lystrup IF, Peter Dyhr, har den nye bane kostet blod, sved og tåre, og derfor er håbet også at så mange som muligt for glæde og gavn af den nye bane.

- Banen har jo været undervejs siden 2014, så at den endelig er klar til indvielse den 3. september, er virkelig dejligt. Det betyder utrolig meget for fællesskabet og klubfølelsen, at vi ikke skal leje os ind på andres baner. Samtidig er vi jo også lidt stolte over, at vi med hjælp og støtte fra hele byen, selv har indsamlet pengene til banen, siger Peter Dyhr.

- Ligesom i resten af Danmark er der også flere og flere piger der ønsker at spille fodbold i Lystrup. Og her har man i Lystrup en stor lyst til at styrke tilbuddet til pigefodbolden i den nordlige del af Aarhus.

- Vi har en rigtig fin dialog med AGF omkring pigefodbolden i regionen. Noget af det vi rigtig gerne vil mere af er, at have et godt tilbud til de piger som måske vil træne lidt mere. Og her er AGF rigtigt gode at sparre med. Så faktisk har vi allerede nu de første møder booket med AGF, og håber at vi kan rykke pigefodbolden endnu mere i Lystrup, afslutter Peter Dyhr.

Et varmt velkommen til IF Mors og Lystrup IF mandag aften til 3F Superliga-kampen mod Lyngby Boldklub.