DEN GODE STIME STOPPEDE I HORSENS

26.08.2022 17:44

Det første nederlag i august kom fredag aften, da vi tabte 2-1 i Horsens for godt 2.000 medrejsende fans.

Foran et par tusind medrejsende AGF’ere tog vi i aften hul på weekenden med en udekamp i Horsens. Her ventede AC Horsens på Casa Arena, hvor vi skulle forsøge at følge op på sidste weekends gode præstation i Herning, mens hjemmeholdet var revanchelysten, da de tabte knebent i Odense i seneste runde efter oprykkerne ellers er kommet fint fra start i denne sæsons 3F Superligaen.

Og fint fra start kom værterne også i dagens kamp på et velbesøgt Casa Arena, hvor AC Horsens allerede efter syv minutter fik kampens første chance, da de kvikt tog et hurtigt frispark og fik en mand fri i feltet. Men Hansen var mand for en god redning.

I kampens indledning skulle vi lige finde vores ben i sensommeraftnen i Horsens. Og hjemmeholdet forsøgte at trykke os ned, men efterhånden fik vi lidt mere drev over spillet og især var Haugen tæt på at komme til nogen gode chancer.

Det var dog Mikael Anderson, der første gang for alvor viste målfarlighed, da et godt skud blev reddet af Horsens-målmanden Delac. Kort efter blev chancen endnu større, da vi skød på stolpen og derefter misbrugte vi en ripost i roderiet i hjemmeholdets felt.

Anderson havde dog fået smag for mere efter sit første skud og han forsøgte sig igen tæt på den halve time. Og her gav forsøget pote. For Delac i Horsens-målet måtte give en ripost og den var Patrick Mortensen over som en måge efter en halvspist cafeburger på Aaboulevarden. Og bum 1-0 til udeholdet.

Målet fik AC Horsens til at forsøge en modoffensiv og de fik igen spilovertaget og var i flere situationer ubehagelige foran vores felt. Især et skud fra kanten af feltet var ved at overliste Jesper Hansen i vores mål.

Men igen reddede vores målmand flot. Det samme gjorde Yann Bisseck, da Horsens kom endnu tættere på i første halvlegs sidste minutter, hvor de gule virkelig levede op til deres kælenavn; ”Den Gule Fare”. Men vi holdt stand og kunne derfor gå til pause foran med en.

I anden omgang var det fortsat værterne på jagt efter udligningen, og efter en lille time fik Anders. K. Jacobsen scoret tæt under mål. Dog blev situationen gennemset i VAR for mulig offside. Men målet stod og så var stillingen lige. En ærgerlig start på anden omgang for gutterne.

Det var dog værterne som var tættest på igen, da Aron Sigurdson slap igennem, mens hans skud kig lige forbi stolpen - på den for os rigtige side.

Derefter gik der lidt mere stillingskrig i kampen, hvor vi søgte at vinde overtaget igen. En trible indskiftning gav friske kræfter på banen og intensiteten steg - både på banen og på lægterne på stadion i Horsens, hvor mere end 7.000 tilskuere havde valgt at tilbringe fredag aften - heraf altså en stor delegation fra Aarhus, der bakkede holdet flot op gennem hele kampen.

De måtte dog desværre ærgre sig, da der efter godt 80 minutter blev dømt straffespark til AC Horsens efter en hektisk situation i vores felt, hvor en Horsens-spiller røg i græsset. Straffespark lød dommen og så var vi bagud med en, da Aron Sigurdarson effektivt scorede fra 11 meter.

Vi havde dog på ingen måde givet op og kort efter fik vi to gode chancer på hovedstød. Først Mølgaard, der dog desværre måtte se sig forsøg blive reddet. Lige efter headede Mortensen lige så flot på mål, men ak - forbi.

Mod kampens slutning satsede vi offensivt for udligningen og skiftede en angriber ind for en forsvarsspiller. Det gav mange gode situationer. Blandt andet til Poulsen, som desværre måtte se sit skud ryge over mål.

Og trods et tungt pres fra vores side til allersidst lykkes det ikke at få udlignet og vi indkasserer det første nederlag i august.

Næste kamp er på torsdag, hvor vi jo spiller ”ude hjemme”, når vi møder Vatanspor i Pokalen den 1.9 kl. 18.30. Find billetter til den kamp her >>>