TUNG PÅSKEDAG I CERES PARK

14.04.2022 12:30

Skærtorsdag tabte vi 0-2 hjemme til Viborg FF.

Skærtorsdag skulle vi forsøge at skære igennem Viborg FF’s forsvar i jagten på en sejr i 3F Superligaen første kamp af to her i påsken. Efter vi havde mødt de grønne fra domkirkebyen i grundspillets sidste kamp i Aarhus for en måneds tid siden, gjaldt det nu en kamp i slutspillet.

Efter en indledning, hvor de to hold lige så hinanden an, var det gæsterne, som først kom til et par muligheder på dødbolde, mens vi skulle et kvarter ind før vi blev farlige på et skarpt indlæg fra Frederik Brandhof. Det startede en lille periode med målsøgende spil, men uden det gav gevinst.

Og så var det som om gæsterne igen fik mere kontrol med bolden - uden dog, at blive farlige for alvor. Det blev vi til gengæld efter en lille halv time, hvor Anthony D’Alberto sendte et godt indlæg ind til Mortensen, som dog ikke kunne få ram på bolden. Et efterfølgende hjørnespark gav heller ikke noget.

Det gjorde det heller ikke, da Viborg ved 30 minutter-mærket fik fire hjørnespark i træk som vi dog alle forsvarede fint. Og i det hele taget virkede vores forsvar i dag ganske komfortabel med Viborgs indlæg, hvor TK og Yann Bisseck tog godt fra.

Men vi havde i slutningen af første halvleg svært ved at få etableret noget godt spil over en længere periode, hvorfor gæsterne ofte var mest på bolden, men uden, at de dog kunne skabe nogen store chancer mod vores defensiv.

Til sidst i 1. halvleg fik vi igen skabt et godt momentum og blandt andre viste Albert Grønbæk fint initiativ, men halvlegen forblev målløs.

2. halvleg
Anden omgang startede ud med hjemmeholdet med mest flow, da vi hurtigt tog fat i bolden og fik skabt nogen fine situationer - blandt andet da Yann Bisseck tog et fint initiativ op mod målet, men blev nedlagt før feltet. På det efterfølgende frispark forsøgte Albert Grønbæk sig, men skød over mål.

Men selv om vi var startet bedst var det gæsterne, der kom til kampens indtil da største chance, da de efter 50 minutter slap igennem, men heldigvis for os gik afslutningen på stolpen.

Kort efter var Mortensen tæt på, da Eric Kahl fint fandt ham i feltet, men anførerens afslutning gik desværre lige forbi Viborg-målet

Da så Viborg fik et frispark tæt på vores felt som de skød lige i den hvide mur, så var der i det første kvarter af 2. halvleg næsten sket mere end i hele 1. halvleg.

Efter en times tid viste Mikael Anderson og Albert Grønbæk flot samarbejde, da Anderson fandt Grønbæk med hælen i Viborgs felt. Men afslutningen gik lige på Viborgs målmand.

I tråd med den livlige start var det så Viborgs tur, da de spillede sig igennem i den modsatte ende, da der var passeret en times spil. Og her formåede vi ikke at få clearet, så Jay-Roy Grot fra Viborg FF kunne score til 0-1.

En ærgerlig udvikling på kampen for gutterne, der ellers havde startet 2. halvleg med optimisme og gå på mod. Men nu skulle vi altså ud og jagte. Og en offensiv indskiftning blev sat i værk med Frederik Ihler, der kom ind i stedet for Nicolai Poulsen, som med et kvarter tilbage blev suppleret med flere indskiftninger og en mere offensiv formation.

Og det lykkes os da også at få presset gæsterne mere tilbage i jagten mål i slutningen af kampen. Men så risikerer man også at blotte sig bag til og til sidst fik Viborg øget sin føring til 0-2. Og vi må derfor konstatere, at vores ubesejrede stime sluttede i dag i Ceres Park med et nederlag til Viborg FF.

Næste kamp for 3F Superligaen er 2. påskedag - mandag, hvor vi i Haderslev møder SønderjyskE. Næste hjemmekamp er søndag 24. april, hvor vi tager mod OB kl. 18.

AGF vs. Viborg FF / 3F Superligaen runde 24 / Ceres Park / 14. april 2022
0-2 (0-0)
62’ 0-1: Jay-Roy Grot
85' 0-2: Jatta