ET POINT MED HJEM FRA ODENSE

01.11.2021 12:00

Mandag aften spillede vi 0-0 mod OB i Odense og dermed fortsat ubesejret på Fyn i mere end fem år.

Mandag aften stod den på et besøg i Odense for 3F Superliga-holdet til en kamp mod OB. Inden kampen stod de to hold helt lige pointmæssigt i ligaen, så en sejr ville lune gevaldigt hos begge hold i jagten på en placering blandt de øverste seks i 3F Superligaen.

Og begge hold startede da også frisk ud. Først hjemmeholdet med et frispark, der dalede ned i vores felt og skabte lidt ravage før vi var tæt på at komme igennem på en omstilling.

Kort efter voldte et indlæg Jesper Hansen problemer i vores felt, men han fik fat i bolden inden Bundu kom flot igennem til et indlæg, der dog blev blokeret. Alt sammen inden for de første fem minutter.

Og så var vi li’som i gang i Odense, hvor begge hold kom til chancer inden for de første ti minutter, der tog pusten fra de fleste. Men efterhånden faldt, der lidt ro over tropperne - sådan da. For efter 15 minutter havde OB deres hidtil farligste forsøg, hvor Jesper Hansen måtte ud i en klasseredning for at holde fynboerne fra fadet.

Det var især i vores højre side, at vi var farlige i 1. halvleg, hvor Mustapha Bundu flere gange kom i gode situationer - bakket op af D’ Alberto, der også fra tid til anden turen langs linjen og kom til gode indlæg. Og vi kunne med lidt held og snilde godt ha’ fået mere ud af overtallet i den side i første halvleg, hvor vi generelt var offensive og søgte de mål, vi savner i den her tid. I den modsatte ende forsøgte OB sig flere gange med langskud, men de kunne ikke overliste Jesper Hansen. Så de første 45 minutter forblev målløse.

Anden omgang startede med en OB-chance, da de stjal bolde på midten af banen og kom igennem til en farlig omstilling. Men Hansen - der stod en rigtig god kamp i dag - nåede fint ud og reddede situationen. I den anden ende, hvor vi nu angreb ned mod de medrejsende AGF’ere, forsøgte Frederik Brandhof sig med et kompetent langskud, men lige forbi mål. Samme retning endte en afslutning fra Jon Thorsteinsson efter en times spil.

I vores ende søgte OB en del indlæg i anden halvleg. Men forsvaret tog godt fra i dag med flere gode indgreb, når fynboerne søgte vores mål, når hjemmeholdet blev farlige. Og det blev de mere end godt var i sidste halvdel af anden omgang, hvor de havde mere spil end i første halvleg og vi i periode mest levede på omstillinger.

Men det var to hold i aften, der havde vanskeligt ved at skabe de helt store chancer og selv om vi forsøgte ihærdigt som kampen gik ind i sin sidste fase, lykkes det aldrig os at blive helt farlige. Omvendt formåede vi også at holde hjemmeholdet fra de helt store chancer i slutfasen - trods et stigende fynsk pres mod vores mål.

Med ni minutter tilbage på uret stod Albert Grønbæk bag et rigtig godt frispark som han selv fik skabt, da han tog et godt raid mod OB’s felt. Men blev fældet lige udenfor feltet. Han tog selv sig af frisparket der desværre sneg sig lige forbi overliggeren.

Til sidst blev OB endnu mere nærgående og hjemmeholdet havde da også nogen ganske farlige forsøg i slutfasen. Men vi stod godt i mod og havde også selv chancerne til mål. Men til sidst lød fløjten og vi kunne rejse hjem fra Fyn med et point.

Næste 3F Superliga-kamp er til Legendernes Dag hjemme i Ceres Park, hvor FC Midtjylland kommer på besøg søndag kl. 16.