CERES PARK & ARENA VISER VEJEN MOD GRØNNERE KONCERTER

07.12.2021 11:00

Under overskriften ”Ansvarlig Arena” sætter Ceres Park & Arena i Aarhus nu et øget fokus på bæredygtighed og på at mindske ressourceforbruget, når der afvikles koncerter. Målet er af kunne tilbyde et af landets mest bæredygtige koncertsteder

- Vi ved at mange artister er engagerede i kampen for klimaet. Men samtidig kan det være svært at leve op til de ønsker, når man tager på turne og er en del af en stor produktion - det vil vi gerne hjælpe både kunstnere og arrangører med. Vi vil derfor gerne tilbyde et spillested, der gør det nemmere at turnere og afholde store koncerter på en måde, der belaster klimaet mindre, siger eventchef i Ceres Park & Arena, Hanne Bisbo Stadsgaard.

Internationalt kan man se de nye tendenser hos for eksempel bandet, Coldplay, der netop har lavet en aftale med BMW om el-biler og teknologi, der skal sikre, at bandets koncerter afvikles på strøm fra vedvarende energi. Også det engelske band, Massive Attack er gået forrest ved at få lavet en rapport, der fungerer som en guide til at turnere med et mindre klimaaftryk.

- Vi gør allerede en del. Men vi skal finde ud af, hvordan vi kan gøre det endnu bedre. Hvordan kan vi tilbyde et mere bæredygtigt spillested? - det går vi nu i gang med. Dels for at følge med i de forventede øgede krav fra artisterne, men også fordi det for os er en naturlig ting i kølvandet på den bæredygtighedsvision, som AGF A/S - der driver Ceres Park & Arena - har lanceret og som vi nu arbejder efter, fortæller chef for branding og bæredygtighed i AGF A/S, Anne Jensen, som åbner for dialog med bands og koncertarrangører om, hvordan spillesteder som Ceres Arena kan hjælpe dem til at afvikle koncerter og turnere med et mindre klimaaftryk end nu.


Verdensmål

Siden 2020 har Ceres Park & Arena arbejdet med en strategi for bæredygtighed, der blandt andet fokuserer på FN’s 17 verdensmål - herunder særligt mål 2, 7, 12, 13 og 17. Her er fokus på at mindske ressourceforbrug, optimere energiforbruget, og at tænke i cirkulære muligheder for genanvendelse af materialer.

Med de ændringer, der indtil nu er gennemført i Ceres Arena bliver arrangører og bands i forvejen tilbudt en af Danmarks mest miljøvenlige arenaer, og med ”Ansvarlig Arena” vil Ceres Park & Arena nu gøre det endnu bedre.

Hos United Stage, der stod bag en udsolgt koncert med TV2 i oktober og en koncert med JUNG tilbage i november, bakker man op om ambitionen i Aarhus.

- Det er et område, der ligger mange af vores artister på sinde og de ved godt, at en stor turne ikke just er godt for klimaet på den måde, man har gjort det i årevis - så de leder også efter bedre og mere bæredygtige løsninger. Derfor glæder det os, når andre i branchen bakker op om den grønne dagsorden. Som arrangør er man afhængig af de faciliteter, der er til stede på de forskellige spillesteder. Så vi bakker varmt op om den ambition, som Ceres Park & Arena nu lægger for dagen - det er kun i fællesskab, at vi kan ændre noget og det her er rigtig gode skridt, siger Jacob Ødegaard, der er Operational Director og booking agent hos United Stage.