AGF X Psykiatrifonden
Lad os tale om det
De fleste af os får på et tidspunkt en psykisk sygdom ind på livet. Enten hos os selv, hos en ven eller et familiemedlem. Alligevel kan det for mange af os være lettere at tale om, at vi har ondt i benet end ondt i sindet. Det ønsker AGF at være med til at gøre op med. For det skal være okay at tale om, hvis man har ondt i sindet eller på andre måder ikke har det godt.
Det er vigtigt, at man rækker ud, hvis man har det skidt, for først når man taler om det, kan man få den hjælp, man har brug for. Vi ønsker at bruge vores talerør til at oplyse, informere og fortælle, at det er mere end okay at række ud og tale om tingene.
Indsamling
AGF har en løbende indsamling til fordel for alle med psykisk sygdom på vores eget MobilePay nr.: 134560
AGF har som en stor fodboldklub en meget bred berøringsflade, og sammen kan vi nå endnu længere ud i kampen mod psykisk sygdom og vores arbejde med at oplyse om det.
- Marianne Skjold, direktør i Psykiatrifonden
Initiativer
Ansvarspartner
Psykiatrifonden var Ansvarspartner på kampen mellem AGF og FCM d. 25. februar 2024.
Auktion på Matchworn-trøjer
Efter kampen blev spillertrøjerne båret af Patrick Mortensen og Felix Bejmo, som bar symboler til støtte for mennesker med psykisk sygdom, sat på auktion. Auktionen indbragte næsten 10.000 kr.
Ambassadører
Felix Beijmo, Marie Lynge Olesen og Patrick Mortensen er ambassadører for vores samarbejde med Psykiatrifonden. Som AGF's ansigter på samarbejdet, fortæller spillerne deres egne, ærlige historier og beretter om, hvordan de har haft psykisk sygdom inde på livet.
Felix Beijmos interview
Vores mentale sundhed ligger Felix Beijmo meget på sinde, efter han har haft en periode tidligt i karrieren, hvor tanker om mad og kost påvirkede hans præstationer på banen og hans relationer. Beijmo fortæller sin historie for at minde os om, at det er helt almindeligt at være ramt på psyken. Og at det er okay - også for fodboldspillere - at være sårbare. Og ikke mindst at tale om det og finde balancen igen.
Marie Lynge Olesens interview
Marie Lynge Olsen blev ramt på livet, da hun spillede fodbold i USA. Her fik hun svært ved at adskille fodbolden fra resten livet og endte med at blive ramt af en depression. Ude på den anden side og hjemme i Aarhus igen, fortæller hun åben og ærligt om sit lærerige forløb og, hvordan hun fik det godt igen.
Nadia Lindskovs interview
I Danmark har 4,5 % af børn og unge mellem 10 og 24 år en ADHD diagnose. Nadia Lindskov er en af dem, som lever med ADHD. Som AGF-tilhænger bruger hun fodbolden som et frirum og føler, at hun har fundet sin plads på stemningsafsnittet til AGF's kampe. Nadia sætter ord på, hvordan det er at leve med en usynlig diagnose og vigtigheden af at dele sine tanker og bekymringer med andre.
Elefanten i rummet
Til sommer kulminerer samarbejdet mellem AGF og Psykiatrifonden, når AGF deltager i en stor happening i Aarhus, som Psykiatrifonden og Wild in Art står bag i partnerskab med Aarhus Kommune.
Under overskriften ”Find elefanten - oplev Aarhus” placeres en flok dekorerede elefanter rundt om i Aarhus, der har til formål at få os til at tale om elefanten i rummet, som psykisk sygdom oftest er.
AGF deltager med en AGF-elefant udsmykket af Aarhus-kunstneren Mormor, som også står bag AGF’s karakteristiske udebanetrøje i sæsonen 23/24.
Psykisk sygdom er elefanten i rummet. Den fylder en del, men den er svær at tale om og forbundet med en masse fordomme. Men vi er nødt til at tale om det. Det skal elefanterne i Aarhus været et symbol på, og vores nye samarbejde med AGF er en god opbygning til den event, hvor vi allerede nu kan sætte fokus på elefanten i rummet og få den frem i lyset.
- Torsten Bjørn Jacobsen, psykiater og formand for Psykiatrifonden.