TIDSKAPSEL OG FILM SKAL FASTHOLDE CERES PARK FOR EFTERTIDEN

Foto: Thomas Honore — 15.03.2024 05:14

Om 100 år vil fremtidens århusianere og AGF’ere kunne se, hvordan der så ud på Ceres Park ved en af de sidste kampe på byens gamle stadion. I hvert fald, hvis de finder en tidskapsel som vil blive placeret på byens nye fodboldstadion til eftertiden. 



Kapslen kommer til at indeholde effekter fra nutiden, som for eksempel en fodboldtrøje, et program og ikke mindst billeder og film, der i detaljer viser, hvordan det ser ud, når Ceres Park er fyldt til bristepunktet til en stor fodboldkamp. Eller rettere; hvordan det ud, når det i fremtiden bliver set med et fortids-perspektiv. 

Se dele af tidskapslen i ny film
Allerede nu kan man se en af de centrale elementer i tidskapslen i form af en ny dokumentarfilm fra en af de sidste store kampe på Ceres Park inden forandringen og nedrivningen startede. 

Således havde vi torsdag premiere på filmen; Den sidste store kamp, som følger den dramatiske afsluttende kamp på sæsonen 2022/2023, hvor vi med en 3-3 kamp mod Brøndby IF sikrede os medaljer på en solrig junidag. 




Filmen følger dagen med opsætning, klargøring og naturligvis selve kampen og den fantastiske stemning. Og den bruger både nye optagelser og tilhængernes egne optagelser. 

På den måde vil efterkommere og fremtidens AGF’ere kunne se, hvordan det så ud, når der i 2023 blev spillet fodbold på Ceres Park. Og man kan allerede nu få et stemningsfyldt gensyn med sidste sæsons fantastiske afslutning. 

Man kan se filmen; Den sidste store kamp på AGF Play+. Hent den nye AGF app og se, hvordan du får Play+



- Vi har selv savnet sådan en film fra for eksempel 1960’erne eller 1970’erne, der i detaljer viste, hvordan man afviklede kampe i gamle dage og som fastholdte stemning. Det sørger vi nu for, at vores efterkommere kan se i en ny film. 

- Men der er ingen grund til at gemme den kun til eftertiden. For det er et ret fantastisk gensyn med en kamp, de færreste nok glemmer. Derfor er filmen allerede nu tilgængelig, så alle kan nyde et gensyn med en af de store kampe inden Ceres Park begyndte sin forandring, der nu er meget markant og synlig, fortæller Søren Højlund Carlsen, der er Head of Content i AGF. 



Ideer efterlyses

Mens video og billede-delen til tidskapslen altså er klar, er der stadig plads til andre effekter. AGF efterlyser derfor nu gode ideer fra tilhængere og offentligheden til, hvad en sådan tidskapsel ellers kunne bestå af. Har man gode forslag er man velkommen til at kontakte AGF på [email protected] eller via AGF’s sociale medier. 


På den måde kan tidskapslen blive komplet til den skal placeres på det kommende nye fodboldstadion, som vil ske, når vi er tættere på indvielsen i 2026. 

Se Den sidste store kamp på AGF Play+ 

Mere om den nye AGF app med Play+ her >>>