NYT GAVLMALERI PÅ VEJ: HYLDER TRE AGF-LEGENDER

16.07.2024 09:00

Fans hylder John Stampe, Henry From og Aage Rou på et nyt gavlmaleri.

I foråret blev Aarhus et gavlmaleri rigere, som hylder fodbolden og fællesskabet, da AGF og Eske Touborg kunne løfte sløret for et gavlmaleri i Jægergårdsgade. 

Nu er der et nyt gavlmaleri på vej i Aarhus, som hylder tre AGF-Legender. 

På et privat initiativ af AGF-tilhængerne Niels ”Pølsemanden” Rasmussen, Anne Frost, Janus Boye, Villads Müller og flere andre engagerede fans er et nyt gavlmaleri i denne uge således ved at blive til på en gavl på hjørnet af Fredericiagade og Hallsti.

Her er netop Eske Touborg - som også var kunstneren bag maleriet i Jægergårdsgade - ved at skabe et maleri, som hylder de tre AGF-legender Aage Rou Jensen, Henry From og John Stampe. 



Det private initiativ bliver finansieret af en indsamling, som tirsdag morgen nåede over 70.000 kr. Målet er 110.000 kr. som går til produktionen, maling, vedligehold mv.

Og gruppen bag maleriet har travlt, for målet er, at det skal være færdig på fredag den 19. juni, når der er sæsonpremiere på 3F Superligaen og vi møder FC Midtjylland på Ceres Park.

Man kan støtte initiativet via MobilePay til 5169RD og læse mere på agflegendegavlen.dk, som løbende bliver opdateret med nyt fra maleriet, som altså er gået i gang. 

- Vi vil skabe en legendegavl på hjørnet af Fredericiagade og Hallsti, hvor vi hylder tre af de største AGF-legender. Gavlen bliver en ikonisk og tydelig hilsen fra Aarhus til alle, der ankommer til og rejser fra byen med tog, og et oplagt samlingspunkt for fans inden turen på stadion, fortæller gruppen bag projektet, som opfordrer fans til at kigge forbi i ugens løb for at se maleriet blive til og altså støtte projektet med en donation, hvis man har lyst til det. 



Man kan læse mere om projektet her. 





På AGF-legenderne kan man læse mere om Aage Rou Jensen, John Stampe og Henry From, som alle har været udnævnt til Årets AGF Legende. 

(De tre initiativtagere til legendegavlen)