MED BLIKKET MOD FREMTIDEN - NYT GAVLMALERI INDVIET I DAG

Foto: Matti Kronborg — 17.05.2024 15:56

Eske Touborg satte sidste penselstrøg på nyt gavlmaleri om fodbolden og fællesskabet i dag.

På en solrig forårseftermiddag, hvor Aarhus viste sig fra sin bedste side, blev byen i dag et gavlmaleri rigere, da vi havde den store fornøjelse at invitere til indvielse på et nyt gavlmaleri - skabt af Eske Touborg i samarbejde med AGF.

Mange mennesker kiggede forbi Jægergårdsgade for sammen at nyde synet af det nye maleri. Her i blandt den tidligere mestertræner, Jens Harmsen, der var begejstret for maleriet.

En glæde han delte med de andre fremmødte, der havde roser med til motivet af Eske Touborg.- Man vil ikke være i tvivl om, at det handler om fodbold, men der er ikke en fodbold i billedet. Jeg vil hellere gøre det på en subtil måde, for jeg tror på, at det er det, kunsten kan: Man kan vise en hel masse, uden at det er der.- AGF er en stærk sammenhængskraft i vor by. Ikke bare blandt århusianere, men også på tværs af generationer - fra vugge til grav, som tilhængerne siger. Det skal det nye maleri vise, fortæller Eske Touborg, som selv holdt en lille tale ved indvielsen. Det samme gjorde marketingdirektør i AGF, Asker Munkholm.  

Fremover kan det nye maleri altså nydes, når man passerer Jægergårdsgade 124 - tæt på Bruuns Galleri. Måske på vej på Ceres Park.

For som en af beskuerne sagde til Århus Stiftstidende om motivet med en pige på ryggen af en sin far. 

- På ryggen af sin fortid med øjnene rettet mod sin fremtid. 

Se mere om det nye maleri på AGF Play, hvor der er et interview med Eske Touborg og en reportage fra dagens indvielse.