EN SJÆLDEN VINTEROPSTART FOR BAILEY

31.01.2024 16:28

For målmand Bailey Peacock-Farrell er det noget uvant, at man skal gennem en vinteropstart i en turnering, som ligger stille. Men fordelen er, at man kan holde jul med familien.

For spillerne i 3F Superligaen er det helt normalt med en god lang juleferie, hvor man kan lade batterierne op til forårssæsonen og tilbringe nogen gode dage med familien. I år mødte AGF’s spillere for eksempel ind den 7. januar efter næsten tre ugers juleferie. 

Men for målmand Bailey Peacock-Farrell var det første gang i lang tid han kunne holde fri mellem jul og nytår.

For som fodboldspiller i England gennem hele sit liv indtil han i sommer kom til Aarhus, har han - siden sin seniordebut - været vant til et juleprogram, hvor klubberne spillede gennem jul og nytår.



Så da han var i York, Sheffield Wedensday og Burnley F.C - hvorfra han nu er udlejet til AGF, var det på med støvler og handsker - når alle vi andre tog julesweateren på.

Men ikke når man spiller i 3F Superligaen, som Bailey Peacock-Farrell jo gør nu. Så er der mulighed for juleferie. Og når man ikke er vant til det, så er det en ekstra nydelse at være hjemme hos familien over længere tid mellem jul og nytår. 



- Det er lidt mærkeligt, men også meget rart. Jeg kan se på alle mine tidligere holdkammerater hjemme i England, hvordan de spiller videre. Men det var fint at have fri til julen for første gang i lang tid og kunne være sammen med familien. Det er ikke så tit, jeg har prøvet det, så det nød jeg virkelig og det tror jeg også min familie gjorde, fortæller Bailey Peacock-Farrell. 



Dermed er det også sjældent, at Bailey Peacock-Farrell har deltaget i vinteropstarter i sine tidligere klubber, som jo har fortsat sæsonen og derfor ikke har haft behov for en lang opstart med fysisk træning, som AGF og resten af 3F Superligaen har gang i nu.

Ja, målmanden er i oven i købt i gang med sin anden træningslejr af de to, som er planlagt i denne vinteropstart. Så det er endnu en ny erfaring for vores 27-årige nordiske målmand. 


- Det er min første vinteropstart med holdet efter jeg kom til i sommer, og det har været en god oplevelse indtil nu. Det er dejligt at komme væk på lejr, når vejret er som det er i Danmark lige nu og vi derfor spiller på kunstgræs eller på andre måder er plaget af vejret.

- Så er det rigtig godt, at vi kan komme væk i et varmere klima og arbejde på gode baner. Og det er også en god mulighed for os alle til at komme endnu tættere på hinanden på ikke bare én, men på to træningslejre - det sætter vi pris på, siger Bailey Peacock-Farrell inden handskerne kommer på og træningen går i gang i Spanien. 


Senere på ugen kan du se et længere interview med Bailey Peacock-Farrell og vores to andre målmand fra træningslejren i Spanien. 

Husk også, at du i morgen kan se holdet i aktion i opstartens fjerde træningskamp, når vi tester mod tjekkiske Viktoria Plzen. Det er kl. 15 og på AGF TV kan du se et gratis live-stream.