TJEKKISK TEST TORSDAG

31.01.2024 15:28

Torsdag tester SL-truppen mod tjekkiske FC Viktoria Plzeń på træningslejren i Spanien. Bliv lidt klogere på den kommende testmodstander, som Tobias Bech ser frem til at krydse klinger med.

Torsdag eftermiddag gælder det vinteropstartens fjerde træningskamp, når vi kl. 15 spiller testkamp mod FC Viktoria Plzeń.

FC Viktoria Plzeń stammer fra den tjekkiske by Plzen (Pilsen) og spiller i den bedste tjekkiske række, hvor de ved vinterpausen er nummer tre - efter de to hovedstadsklubber, Sparta og Slavia. 

Som AGF forbereder Plzeń sig på deres forår i det spanske, hvor de har lagt en træningslejr i samme område som os inden deres forår starter i den hjemlige liga den 10. februar.

FC Viktoria Plzeń har en over 100-årig rig historie, men deres første mesterskab er af nyere dato, da de vandt en national titel for første gang i klubbens historie i 2011. Det bragte dem i Champions League i den efterfølgende sæson. Og siden da er klubben kun sluttet uden for top tre i den hjemlige liga en gang og har vundet yderligere fem mesterskaber.

Seneste Champions League oplevelse for tjekkerne var i efteråret 2022, hvor de ikke havde mange chancer i en gruppe med Barcelona, Bayern München og AC Milan. 

I denne sæson har Plzeń spillet Europa Conference League, hvor de spillede sig videre til forårets 1/8 finaler ved at gå ubesejret gennem deres pulje i efteråret. 

Kampen mod AGF er Plzeńs sjette testkamp i deres opstart, hvor de har vundet deres to seneste kampe med henholdsvis 3-1 over Ferencvaros fra Ungarn og 3-0 over Kryvbas fra Ukraine.

I morgen gælder det AGF i en ny testkamp for begge hold og for vores vedkommende glæder vores offensive mand, Tobias Bech sig til en ny testkamp mod et stærkt tjekkisk hold. 

- Det bliver spændende. Vi har gang i en god træningslejr og det er fedt, at ha' 
en testkamp at se frem til, når vi arbejder på træningsbanen. Plzeń er et stærkt hold som bliver en god test for os. Men det vigtigste for os lige nu er os selv og det vi arbejder med. 

- Det handler blandt andet om at bygge på fra noget af det gode, vi viste i seneste træningskamp i København med spillet med bolden og det gode pres. Vi skal arbejde os hen mod premieren med en testkamp mod en fin modstander, hvor vi får mulighed for at få flere minutter i benene og arbejde videre med elementerne fra træningsbanen, siger Tobias Bech. 

Testkampen mod FC Viktoria Plzeń spille på det lokale stadion;
Estadio Camilo Cano og starter kl. 15. Den kan ses gratis på AGF TV, når vi livestreamer den i samarbejde med Ceres.

Næste testkamp på træningslejren er på søndag mod Viborg FF.