BRANDHOF: JEG GØR DET ALTID 100 %

23.02.2024 08:34

Frederik Brandhof har fået fuld spilletid de seneste syv kampe. Vi har talt med midtbanespilleren om at gribe chancen, om at dele værdier med klubben og om søndagens opgør mod FC Midtjylland.

Med et kvarter tilbage af hjemmekampen mod Randers i oktober kom Frederik Brandhof på banen. Indtil da havde han spillet 104 minutter i sæsonens første 15 kampe. Med fem minutter tilbage af kampen lagde han op til Tobias Bechs sejrsmål - og så nåede han også forlade banen igen inden slutfløjtet med to gule kort.

Siden den kamp har Brandhof spillet 90 minutter, hver gang han er løbet på banen. Vi har talt med AGF's nummer 29 om chancer, værdier og om at huske, hvor man kommer fra.

Hvordan har det seneste halve år været for dig?

- Jeg har gået og ventet lidt på chancen og at den bød sig til. Og så har jeg holdt fokus på det, jeg selv kan gøre noget ved. Være der i dagligdagen og give den gas til træning. Jeg har altid været én, der ikke giver op eller siger så meget, men bare arbejder hårdt.

- Over tid så giver det pote, også selvom det ser sort ud. Jeg holder mig til, holder mig positiv og ser på, hvad jeg selv kan gøre. Og det har så båret frugt nu, hvor jeg har spillet mere på det seneste.

Hvad har du gjort for at holde dig klar i den periode, du ikke spillede så meget?

- Jeg har arbejdet hårdt og bygget på. Ekstra træning, mere styrke, været der i øvelserne. I et elitemiljø så er det ikke mange chancer, man får. Så når den kommer, må man gribe den og prøve at gøre god figur. Så gælder det om hele tiden at være fokuseret og have den rigtige attitude.

Hvad siger det om dig som fodboldspiller og som person?

- Som ungdomsspiller har jeg ikke taget den typiske vej. Jeg har spillet mange år som ungdomsspiller i Skive og blev rykket op på senior dér. Nogle mennesker kan godt slå sig selv oven i hovedet, når de er på bænken. 

- Jeg er nok god til at være glad for der, hvor jeg er og til at huske hvor jeg kommer fra. Jeg er i Superligaen og spiller på et stort hold, så det er flot, hvor jeg er. Jeg har en dagligdag, jeg er glad for. Jeg laver det, jeg elsker hver dag og det er jeg god til at værdsætte. At jeg er godt sted i mit fodboldmæssige liv.

Er der et vendepunkt for dig som spiller i løbet af den periode? Du kommer ind i bronzekampen og har nogle vigtige aktioner? Er det allerede dér?

- Brøndby-kampen er vigtig og en kamp, jeg husker tilbage på som et stolt øjeblik. Jeg kommer ind i pausen og vi får det vendt. Det var en sindssyg dag. Man havde aldrig troet, det skulle kunne lade sig gøre. Det siger meget om mig som person - jeg giver ikke op. Først når kampen er slut, er det helt slut. 

- Men dér hvor jeg ser en ændring, det er da jeg kom ind mod Randers her i efteråret. Jeg lægger op til Bechs afgørende mål - og får så også et rødt kort bagefter. Det er siden den kamp, jeg føler, jeg har fået spilletid. Det gør virkelig meget, at man kommer ind i kampform, hvor det er 90, 90, 90. Dér kan man mærke, man kommer mere ind i det.

- Det er tit svært, at man uge for uge får 20 minutter, så 30 minutter, så starter man inde og så går der måske to måneder før næste start. Det er det, jeg håber på, jeg kan gøre her i AGF. Selvom vi har et stærkt hold og der er mange, der byder sig til.

Hvor meget tænker man over egne ambitioner, når man er på bænken - og stadig skal levere til træning som én af dem, der ikke starter inde lige nu?

- Man er en holdspiller, men man tænker også på sig selv. Det er klart, at trænerne sætter pris på de der ting. At man viser, man er der. Også når det er taktisk, hvor det måske ikke er så sjovt for de spillere, der ikke starter. Og når vi øver dødbolde, at man giver liv dér.

Hvad betyder det for dig at komme ind og gøre en forskel?

- Det betyder altid noget. Alle prøver at byde ind med det, de kan. Nu er jeg en meget energisk spiller, der løber meget og har mange intense løb. Det er det, jeg prøver at komme ind med. At få den der energi ind i holdet og bringe noget intensitet.

Når man skal lave en liste over vores kreatører på midtbanen, så er det nok ikke dit navn, der er øverst - men du går jo for eksempel ind og laver et afgørende oplæg i Randers-kampen. Tænker du over, at du som fodboldspiller bliver set som én bestemt type?

- Det tænker jeg ikke så meget over. Jeg tænker over at gøre mit arbejde for holdet. De ting som trænerteamet sætter op for mig, dem gør jeg alt for at løse. Her på det seneste har jeg spillet en central midtbane, hvor det er en lidt mere kontrollerende rolle end jeg har spillet tidligere i min karriere, og jeg føler, jeg kan komme ind med mine kompetencer på den position. Jeg kan være med i dybe løb og bruge min løbekapacitet til at dække huller og vinde nogle bolde inde på midten.

Hvad giver dig energi i løbet af en kamp?

- Jeg kan godt li’ at komme ned i tacklinger, vinde nogle vigtige dueller. Få noget possession. Dér får jeg selvtillid. Så har jeg altid godt kunne li’ at lægge op til mål. Så det er forskellige ting, der giver et boost derinde. Tacklinger, dueller og oplæg.

Hvilke opgaver lykkes du med lige nu?

- Jeg tror, jeg er meget pligtopfyldende. Jeg lytter meget til, hvad trænerne vil have og til at gøre. Når jeg får at vide, jeg skal gøre noget, så gør jeg det 100%.

Hvad kan blive bedre?

- Jeg vil stadig gerne blive mere kampafgørende. Jeg føler ikke, jeg har scoret nok mål her. Jeg viste i min tid i Viborg, at jeg kunne gøre det, så det føler jeg, jeg også skal lægge på her. Det kunne jeg godt tænke mig.

De værdier vi har her i klubben – for eksempel hårdt arbejde og ansvarlighed – er det noget, der har påvirket dig og din spillestil?

- Ja, det synes jeg. De værdier som vi har her kendetegner mig godt og jeg føler, det er et godt match. Det er også derfor, jeg er glad for at være her i AGF.

Kampen på søndag - hvordan ser du den?

- Jeg tror, det bliver en meget duelpræget kamp, en svær kamp. Vi skal være klar fra start og ser frem til at revanchere kampen mod Vejle. Jeg forventer, vi kommer med mere mod og intensitet mod FC Midtjylland.