AGF NOMINERET TIL DBU-PRIS

21.02.2024 11:49

AGF og Aarhus Kommune er nomineret til En del af Noget Større prisen.

Vi er stolte af at kunne fortælle, at AGF er med i slutspillet om at vinde DBU’s ”En del af Noget Større-prisen”, som hædrer initiativer, der tager et ansvar i samfundet og arbejder for, at fodbold skal være for alle.

AGF er nomineret for JobLiga-samarbejdet med Aarhus Kommune, der klæder udsatte unge i alderen 14 til 17 år på til at blive en del af et arbejdsfællesskab.

- Vi er meget stolte over at være nominerede og glade for det tværfaglige samarbejde med Aarhus Kommune, for vi ved fra andre projekter, at indsatser for fritidsjob har stor samfundsmæssig værdi - og ikke mindst værdi for de unge, siger bæredygtighedsansvarlig i AGF, Sine Hausner, der fortæller, at det næste hold af unge begynder i forløbet næste uge.

Her kan man læse mere om En del af Noget Større og stemme på JobLigaen som modtager prisen. 

Projektleder i JobLigaen og Fritidsjobambassadør ved Aarhus Kommune, Marie Hvingelby Andersen siger om nomineringen. 

- Fodbold er et universelt sprog, der inspirerer og mobiliserer, og den kommunikerer værdier som fællesskabsfølelse, fairplay og ansvarlighed.

- Projektet tager afsæt i AGF som fodboldklub og de metoder, der bruges til at motivere unge talenter i et sportsligt elitemiljø. AGF har en stærk position i lokalsamfundet, både som samlingspunkt for fodboldglade aarhusianere og med et stort netværk af sponsorer og lokale virksomheder.

- AGF er et stærkt brand, der kan tiltrække og motivere de unge, ligesom der er brug for en håndholdt indsats for at fastholde de unge i fritidsjob, lyder det fra Marie Hvingelby Andersen

Vinderen af prisen modtager - foruden æren - 25.000 kroner til det videre sociale arbejde. 

Se mere om JobLigaen her >>>

Og stem på JobLigaen her >>>

De fire nominerede er:

JobLigaen, AGF – fritidsjobindsats for unge i Aarhus  
AGF og Aarhus Kommune lancerede i 2023 projektet ’JobLigaen’. Det er et forløb, der klæder udsatte unge i alderen 14 til 17 år på til at blive en del af et arbejdsfællesskab. Det sker gennem workshops, arrangementer og undervisning med inspiration fra sportens verden, hvor de unge får mulighed for at opbygge konkrete kompetencer og en tro på egne evner, som de senere kan bruge i et fritidsjob. Projektet har allerede fået flere af de unge i fritidsjob. ’JobLiga’ fortsætter i 2024.  

FC Jacobi - fodbold for specialskoleelever i Varde 
FC Jacobi har stor succes med at integrere fodbold i skoletiden på en specialskole. Der er færre konflikter og bedre sammenhold blandt skolens elever, efter at fodbold blev en del af skoletiden. 
Projektet er et tilbud for elever på Sct. Jacobiskolen, som er en specialskole i Varde Kommune. Ud af 300 elever på skolen er 60 elever med i FC Jacobi. Fokus er på at have det sjovt og på den måde styrke det sociale liv og trivslen på skolen. 

Ishøj IF’s pigeafdeling - integration og flere medlemmer 
Ishøj IF’s pigeafdeling er på kort tid gået fra nul til 54 spillere. Det er klubbens kvinde-seniorspillere, der træner pigerne. Ishøj IF har tidligere haft problemer med at stable hold for piger på benene. Den nye model har resulteret i en flot tilslutning samt fastholdelse af pigespillere. Det skyldes blandt andet, at trænerne er rollemodeller, som spillerne kan se op til. Modellen kan også bruges som inspiration i andre klubber, der kan have svært ved at tiltrække og fastholde piger – især piger med anden etnisk baggrund. 

Aske Tybirk, Brobold – flere baner i byen
Aske Tybirk Kvist har været en banebrydende kraft bag initiativet ’Brobold’. ’Brobold’ har udviklet en nyskabende tilgang til fodbold, der tager højde for storbyens præmisser ved at genbruge og ombygge gamle baner på legepladser og i boligforeninger, så de kan benyttes af fodboldklubberne. I dag træner over 800 børn på minibaner i brokvartererne og oftest i nærheden af deres hjem. Det betyder, at særligt børn fra udsatte familier får lettere ved at deltage i fællesskab og fodboldaktiviteter.