FÆLLESKABER GIVER MOD: ÅRHUSIANSKE SKOLEELEVER BESØGER AGF

15.08.2024 07:13

Vi glæder os til at se 400 århusianske skolelever på Ceres Park på mandag, som kommer på besøg som et led i AGF's samarbejde med MOT.

På mandag - når vi møder Vejle Boldklub i 3F Superligaen på Ceres Park - glæder vi os til at tage imod 400 elever fra hele 17 århusianske folkeskoler. 



Besøget er et led i vores samarbejde med organisationen, MOT, som er en organisation, der har til formål at skabe trivsel og mod blandt unge på folkeskoler, efterskoler og erhvervsuddannelser. 



Mere end 80.000 unge mennesker har indtil videre haft MOT på skoleskemaet her i Danmark og i Aarhus er 17 skoler med i samarbejdet. Det er elever fra de skoler, som kommer til fodbold på mandag. 

Besøget er et led i et mangeårigt samarbejde med AGF, som bakker op om MOT på flere måder. Blandt andet ved besøg på de medvirkende skoler, hvor både herre- og kvindespillere møder elever og taler om, hvordan vi kan styrke modet og livsværdet hos unge, så vi sammen kan forhindre problemer som for eksempel eksklusion, mobning, vold og psykiske problemer. 

Men også ved arrangementer og events som det på mandag, som er en vigtig del af MOT’s arbejde. 



- Helt overordnet er vores mål at skabe trivsel blandt unge og i det arbejde, er fællesskaber vigtige. Især et fællesskab om en fodboldklub som AGF, hvor man kan skabe en samhørighed, som ikke findes andre steder.



- Når man sammen har jublet over et Patrick Mortensen mål, er det nemmere at se og acceptere hinandens forskelligheder og arbejde sammen bagefter. Når vi har AGF-trøjen på, er vi sammen om noget - og det giver bare en god grobund for stærke fællesskaber. Og fællesskaber er vigtige, når det handler om trivsel blandt de unge. 



- Vi har andre gode former for samarbejde med AGF, der er vigtige for os, men en fodboldkamp er bare en fed oplevelse for eleverne og vi glæder os meget til mandag, fortæller Mark Vogel, som er leder af MOT Danmark.

De århusianske skoler, der er repræsenteret på mandag er: 



Bavnehøj Skole 
Egebakkeskolen
Kochs Skole 
Kragelundskolen 
Samsøgade Skole
Skjoldhøjskolen
Skødstrup Skole 
Skåde Skole
Solbjergskolen 
Strandskolen 
Sølystskolen
Aarhus Privatskole
Malling Skole 
Rundhøjskolen 
Sesam Privatskole 

Mere om AGF’s samarbejde med MOT her  >>>



OM MOT 

MOT blev skabt i Norge 1994 af de fire elitesportsudøvere, Atle Vårvik, Rune Bratseth, Dag Otto Lauritzen og Johann Olav Koss ud fra en ide om at bruge top-idrætsudøvere, som et værktøj til at styrke og skabe tryggere ungdomsmiljøer og fællesskaber. Motivationen var at forhindre sociale problemer ved at implementere værdier og holdninger, der vil få unge til at vise mere omsorg for sig selv og andre.

MOT er en global organisation, der arbejder med træningsforløb i mod og robusthed med enkle livsværdier og skræddersyede MOT-programmer, som bruges af skoler og kommuner. På den måde hjælper organisationen til at styrke unges robusthed og den skaber trygge klassemiljøer, der inkluderer alle. Dermed arbejder MOT med at forhindre eksklusion, mobning, vold, alkohol- og stofmisbrug, kriminalitet og psykiske problemer hos unge.


Se mere her >>>