MOD TIL MERE: AGF OG MOT STYRKER SAMARBEJDET

07.02.2023 13:58

AGF og MOT skruer op for samarbejde med nye ambassadører og flere skolebesøg.

”Vi skal ikke reparere unge, vi skal træne dem i at stå i mod”. Sådan lyder filosofien bag organisationen MOT, som arbejder med unge.

MOT blev skabt i 1994 af de fire elitesportsudøvere, Atle Vårvik, Rune Bratseth, Dag Otto Lauritzen og Johann Olav Koss ud fra en ide om at bruge top-idrætsudøvere, som et værktøj til at styrke og skabe tryggere ungdomsmiljøer og fællesskaber. Motivationen var at forhindre sociale problemer ved at implementere værdier og holdninger, der vil få unge til at vise mere omsorg for sig selv og andre. 

MOT er en global organisation, der arbejder med træningsforløb i mod og robusthed med enkle livsværdier og skræddersyede MOT-programmer, som bruges af skoler og kommuner. På den måde hjælper organisationen til at styrke unges robusthed og den skaber trygge klassemiljøer, der inkluderer alle. Dermed arbejder MOT med at forhindre eksklusion, mobning, vold, alkohol- og stofmisbrug, kriminalitet og psykiske problemer hos unge.

Igennem en årrække har AGF og MOT haft et samarbejde, som blandt andet har betydet besøg af fodboldsspillere på lokale skoler og en MOT-Dag på Ceres Park. 

Her i 2023 skruer MOT og AGF nu op for samarbejdet. Blandt andet med udnævnelsen af fire nye MOT-ambassadører; Sigurd Haugen og Thomas Kristensen fra AGF’s herrehold. Og Tina Fremo og Cecilie Johansen fra AGF Kvindefodbold, der allerede har været på besøg på en århusiansk skole. Derudover vender MOT-Dagen tilbage på Ceres Park og gennem hele 2023 vil AGF deltage i forskellige MOT-arrangementer på skolerne i Aarhus. 

- I MOT arbejder vi med rollemodeller som en vigtig del af vores arbejde. Og her spiller MOT-ambassadørerne en vigtig rolle som nogen de unge måske kender og kan inspireres af. AGF-spillerne er forbilleder for mange og vi er glade for, at vi nu kan udvide ambassadørkorpset med fire spillere, der alle kender og bakker op om vores arbejde i MOT. 

- Vi kan nå de unge på mange måder, og de bliver inspireret til at lytte og til at arbejde med deres fællesskab på forskellig vis. Og her har vi gode erfaringer med at inddrage en fodboldklub som AGF i vores arbejde. Både med skolebesøg og med besøg på stadions. Og vi er rigtig glade for, at AGF nu ønsker, at vi skal skrue op vores samarbejde - det bliver rigtig godt, siger Nikolaj Eskelund, der er leder for MOT’s skoler og ambassadører.

Se mere om MOT her.