AGF’ER NY MÅLMANDSTRÆNER FOR LANDSHOLDET

Foto: DBU/Fodboldbilleder.dk — 13.08.2024 06:23

Søren Holm Nielsen er ny målmandstræner for det danske kvindelandshold.


Når det danske kvindelandshold til efteråret starter forberedelserne til EM 2025, bliver det med århusiansk islæt på trænerbænken.

AGF’s målmandstræner, Søren Holm Nielsen er nemlig blevet tilknyttet det danske A-landshold som ny målmandstræner - et hverv han vil varetage sideløbende med arbejdet i AGF, hvor han fortsætter som målmandstræner for AGF Kvindefodbolds Gjensidige Kvindeliga-trup. 


- Det er meget stort at få lov til at repræsentere sit land på øverste niveau. Det er en faglig fantastisk udfordring at få lov til at arbejde med landets bedste keepere og indgå i så dygtig en stab. Det er en spændende opgave, og jeg glæder mig meget til at bidrage til nye, store øjeblikke i rødt og hvidt, siger Søren Holm Nielsen i forbindelsen med ansættelsen, som også vækker glæde i AGF Kvindefodbold. 
 
- Vi glæder os over, at vi i AGF har bidraget til Sørens udvikling og har understøttet uddannelsen af endnu en dygtig træner, som vi ønsker held og lykke med de kommende opgaver i DBU.

- Vi har haft en god dialog med DBU omkring processen og fundet en god løsning, så Søren fortsat kan varetage sine opgaver i AGF på bedste vis, siger chef for AGF Kvindefodbold, Daniel Lauridsen, som kan glæde sig over, at det er anden gang indenfor kort tid en træner fra AGF finder vej til landsholdets stab efter Nichlas Ørbæk Knudsen i 2023 blev hentet til en stilling som analytiker for landsholdet.

- Søren er en struktureret træner med stærke analytiske evne, der kan hjælpe vores keepere med at fortsætte med at udvikle sig, men også bidrage til udviklingen af ​​holdet og staben. Samtidig med at han har stort kendskab til dansk fodbold og vores spillere, har han også en stor viden om de krav, som nutidens internationale fodbold stiller til vores keepere, siger landstræner Andrée Jeglertz om hans nye målmandstræner. 



Søren Holm Nielsen har været i AGF siden 2018 - først 3,5 år i AGF Talent med fokus på drengefodbold og efterfølgende 2,5 år hos AGF Kvindefodbold. Søren Holm Nielsen har også været fast tilknyttet som keepertræner for DBU 15-drenge siden januar 2022, mens han også har været afsted på adskillige landsholdssamlinger med U16- og U17-drengelandsholdene.
 
Søren Holm Nielsen, der er 34 år, afløser Heidi Johansen og træder ind i staben på Kvindelandsholdet med det samme.