LANDSHOLD HENTER AGF-TRÆNER

06.11.2023 11:12

Nichlas Ørbæk Knudsen til DBU og landsholdet.

Der kommer et nyt ansigt på trænerbænken for AGF Kvindefodbold fra årsskiftet. For assistenttræner Nichlas Ørbæk Knudsen forlader AGF for at blive analytiker på fuldtid for det danske kvindelandshold.

Knudsen har i en periode været tilknyttet det danske U19 landshold, som analytiker, ved siden af trænergerningen i Aarhus. Men nu tager han altså skridtet fuldt ud og indtræder på fuld tid i landstræner Andrée Jeglertz stab omkring det danske kvindelandshold. 

- Vi kommer til at savne Nichlas’ store faglighed og engagement, og hans altid gode humør og optimisme. Men omvendt har vi forståelse for, at der er opstået en spændende mulighed for en træner med de ambitioner, som Nichlas’ rummer - og den skal han naturligvis eftersætte. 

- Og vi glæder os så samtidig også over, at vi i AGF har bidraget til hans udvikling og har understøttet uddannelsen af endnu en dygtig træner, som vi ønsker held og lykke med de nye udfordringer og opgaver i DBU, siger chef for AGF Kvindefodbold, Marie Greve, der sammen med cheftræner for AGF’s Gjensidige Kvindeliga-trup, Michael Schjønberg nu indleder rekrutteringen efter en ny assistenttræner for liga-holdet. 

- Vi har haft en god dialog med DBU omkring processen og derfor har vi god tid til at finde den rigtige konstellation fra 2024. Der er mange dygtige trænere derude, og vi forventer, at vi har en god løsning inden opstarten på forårssæsonen, tilføjer Marie Greve. 

Nichlas Ørbæk Knudsen har været med omkring AGF Kvindefodbolds bedste hold siden foråret 2021. I foråret 2023 stod han midlertidigt - sammen med Peter Pedersen - i spidsen for ligaholdet, som sikrede sig en ny sæson i Gjensidige Kvindeligaligaen under hans og Peter Pedersens ledelsen.

Siden har han igen været assistenttræner for førsteholdet. Nu gælder det altså nye udfordringer for den unge træner, der tiltræder sin nye stilling i DBU ved årsskiftet.

Alle i AGF ønsker Nichlas Ørbæk Knudsen held og lykke med de nye udfordringer.