SØNDAG ER DET IGEN SUPERLIGA-TID: BRØNDBY IF VENTER PÅ CERES PARK

12.04.2024 16:31

Næsten 100 kampe har vi spillet mod Brøndby IF i Superligaen. Søndag igen spiller vi igen.

Kampene kommer tæt i de her tider. Søndag gælder det en ny hjemmekamp, når Brøndby IF kommer til Aarhus. Faktisk har vi allerede lørdag spillet mod Brøndby IF i Gjensidig Kvindeligaen. Men søndag kl. 16 gælder det 3F Superligaens runde 25 i mesterskabsspillet. 



Ovenpå det udsolgte Ceres Park med en forrygende stemning i torsdags forventer vi igen en velbesøgt hjemmebane med op mod 12.000 tilskuere til kampen på en dag, hvor DMI spår en smule sol og 9-10 grader ved kampstart. 



Seneste kamp mod Brøndby IF i Aarhus var i pokal-kvartfinalen, hvor vi i december vandt 2-0 på mål af Frederik Tingager og Janni Serra. Men i 3F Superligaen har vi haft lidt bøvl med at få de tre point med seks uafgjorte og fire nederlag set over de seneste ti liga-kampe. 

Seneste kamp i Superligaen endte da også 1-1 på Brøndby Stadion. Det var kamp nummer 94 i Superligaen mellem AGF og Brøndby, så det er altså kamp nummer 95 i 3F Superligaen på søndag.

Dermed er Brøndby IF det hold, vi har mødt oftest i toppen af dansk fodbold. 

Samlet set har Brøndby taget sejren med i 49 af de kampe, mens 22 kampe er endt med AGF-sejr og 23 kampe er endt uafgjort.




Begge hold er ubesejret i deres seneste kampe, hvor vi som bekendt vandt 1-0 over FC Nordsjælland i torsdags i pokalen, mens Brøndby spillede 1-1 hjemme mod Silkeborg IF i 3F Superligaen. 

Det ene point fastholdte Brøndby IF på toppen af 3F Superligaen, mens vi kommer ind til kampen som nummer fem. Med vores 37 point kan vi med en sejr søndag hale ind på top tre i mesterskabsspillet. 


Skal vi få os tre nye point kræver det mål og måske de kommer fra Patrick Mortensen, der synes næsten altid at score mod Brøndby IF.

Vores anfører scorede således vores seneste mål i Brøndby på udebane i pokalen i december og har scoret mod Brøndby i 2019, 2020, 2022 og 2023. Og Brøndby IF er også den modstander, som Patrick Mortensen har været involveret i flest mål mod - nemlig 10 - otte scoringer og to assists - det kommer ud til at lige omkring ti procent af alle Patrick Mortensens mål for AGF er sat ind mod søndagens modstander.


Brøndby IF har også en farlig mand i front i skikkelse af Ohi Omoijuanfo, som har scoret i hans tre seneste kampe på Ceres Park. Så han skal lukkes ned af vores stærke defensiv på søndag.

Det er kun søndagens gæster, der har lukket færre mål ind end os i denne sæson, hvor vi har stået stærkt defensivt både ude og hjemme.

Det er således blot blevet til to nederlag i 3F Superligaen siden 1. oktober. Og seneste møde med Brøndby i Superligaen endte da også 1-1 på deres bane på mål af Patrick Mortensen. 



Søndag skrives et nyt kapitel i kampene mellem AGF og Brøndby IF. Kampen starter kl. 16 og portene på Ceres Park åbner kl. 14.45. 

Find din billet herunder.