INGEN REVANCHE PÅ UFORLØST FORÅRSAFTEN

07.04.2024 16:56

Et kontroversielt straffespark satte sit præg på søndagens kamp i Ceres Park, der endte med et nederlag på 0-1 til FC Midtjylland.

På den måske første lune forårsdag i Aarhus var der søndag aften fodbold i Ceres Park. FC Midtjylland var på besøg i 3F Superligaens mesterskabsspil.

Det var hjemmeholdet som kom bedst fra start med gejst og et godt pres mod midtjyderne, som fik skabt optræk til flere gode muligheder. Andenboldene blev vundet og vi var aggressive i vores pres i en god indledning

.

Julius Beck fik i dag sin første start på hjemmebanen. Det samme gjorde Tobias Bach i front. Og de to unge spillere gik - sammen med resten af holdet - til kampens begyndelse med stor ildhu. Det samme gjorde Mikael Anderson som efter 12 minutters spil tog et godt raid og afsluttede udefra lige over FCM-målet.

Efter tyve minutter var gæsterne sjældent på besøg i vores felt, men under et af de besøg bliv der dømt straffespark til FC Midtjylland i en situation, hvor de færreste på Ceres Park kunne se en forseelse. Snarere et frispark til AGF’s Mads Emil Madsen i situationen.

Derfor forventede publikum også, at dommeren blev kaldt ud og tjekke situationen på sin VAR-skærm. Det skete dog ikke og straffesparket stod og blev omsat til en føring til gæsterne.

Det var noget af en spand koldt vand i en ellers god AGF-start. Men gutterne måtte op med hovedet igen og finde tilbage i kampen. Og omkring den halve time var Tobias Bach ved at slippe igennem, men en midtjysk fod kom på bolden til allersidst. På det efterfølgende hjørnespark fik vi ikke held med vores ellers gode fysik.

Mod halvlegens slutning var det gæsterne som var farlige og Bailey måtte op med en god redning tæt på pausen, hvor stillingen var 0-1.

Seneste kamp mod dagens gæster bød jo tilbage i februar på et bittert sent nederlag, så der var noget at revanchere i dagens kamp. Og bagud med en efter det tvivlsomme straffespark skulle vi ud og jagte i anden omgang.

Og som i første halvleg kom vi fint ud af omklædningsrummet og fik skabt optræk til flere gode muligheder. Igen var Anderson aktiv og han var manden bag et hjørnespark som efter en lille time blev rigtig farligt, men midtjyderne reddede bolden på stregen.

Efter en times tid var der debat igen om et muligt straffespark. Denne gang til os på en forseelse mod Frederik Tingager i FCM-feltet. Men efter et VAR-tjek - som kom denne gang - blev der ikke dømt straffespark til os.

I løbet af anden halvleg synes udeholdet synes tilfredse med tilstanden og forsvarede sig stærkt mod vores forsøg. Mikael Anderson kom blandt andet til et par afslutninger udefra, men blev blokeret.

Frederik Brandhof - som var kommet ind fra 2. halvlegs start - fik sat sig igennem i flere situationer og var ved at kunne få næstsidste fod på en god sekvens midt i anden halvleg, men FCM fik clearet.

Med et kvarter igen kom Mikkel Duelund på banen i jagten på sejren. Kort efter fik vi et hjørnespark, som var lige ved at give mål, men bolden sneg sig 20 cm. over målrammen.

Frem mod kampens slutning pressede vi på med øget intensitet. Men det lykkes aldrig at få scoret. Og i de sidste fem minutter måtte vi oven i købet spille med en mand nede efter Tobias Anker fik en udvisning for hands, hvor dommeren efter et VAR-gennemsyn mente, at han frarøvede en oplagt scoringschance.

Men trods en mand nede sluttede vi stærkt af med flere gode chancer, hvor i hvert fald en havde gået ind på en anden dag, men tvang FCM-målmanden ud i en stor redning.

Så til sidst måtte vi erkende, at det blev til et smalt nederlag til FC Midtjylland.

Næste hjemmekamp er returopgøret i Oddset Pokalen i Ceres Park på torsdag. Vi forventer, at der bliver udsolgt til kampen, som der er stor interesse om. Så det er med at få sikret sig en billet, hvis man stadig mangler. Find dem her.

AGF vs. FCM / 3F Superligaen Runde 24 / Ceres Park 7. april 2024

0-1 (0-1)

21’ 0-1: Osorio (str.)