DELER I SØNDAGS-SLAG I HERNING

03.09.2023 21:13

Søndagens superliga-kamp i Herning endte med en deler efter en sen århusiansk udligning.

Søndag aften var turen gået til Herning for superliga-truppen og mere end tusind andre århusianere på et udsolgt udebaneafsnit. FC Midtjylland stod på den anden side i en kamp, der startede chancefattigt og med fokus på at vinde overtaget i en duelpræget begyndelse.

Det klarede vi godt, men vi fik ikke skabt de store chancer. Det gjorde værterne sådan heller ikke og det vildeste, der skete i kampens begyndelse var en advarsel til vores cheftræner, der levede sig lidt for meget ind i kampen til dommerens smag.

På vores midtbane arbejdede Duelund og Anderson ihærdigt for at bringe os til nogen gode positioner og Duelund kom også tæt på efter han selv tog sagen i egen hånd, men hans forsøg gik over mål.

Efter 25 minutters tid lukrerede hjemmeholdet på en fejl i vores opspil, hvor de opfangede bolden og kunne score. Ikke helt fortjent og en ærgerlig udvikling på en kamp, vi ellers havde godt styr på indtil da.

Hen mod pausen forsøgte vi at svare igen, men formåede ikke at spille os til de helt store muligheder og vi gik derfor til pause med 1-0 til FC Midtjylland i en chancefattig første halvleg.

En offensiv udskiftning i pausen, hvor Janni Serra kom på banen betød, at vi kom ud med et flot pres i jagten på mål. Og kort inde i anden omgang forsøgte Patrick Mortensen sig fra kanten af feltet med et vidunderligt skud, der ramte overliggeren og hoppede ned bag FC Midtjyllands målmand - desværre lige foran stregen. Det var ellers en aktion, der havde fortjent bedre.

Men vi fortsatte et godt pres, som skabte os i gunstige situationer mod et hjemmehold som til tider var presset langt tilbage og det var nok kun de mest lyngfarvet tilskuere på MCH Arena, som ville ha’ brokket sig, hvis kampen efter en time var kommet på 1-1.

I stedet var det værterne, der scorede igen på en omstilling. Der blev dog dømt offside og efter et længere VAR gennemsyn stod den beslutning, og vi skulle fortsat blot op og finde et enkelt mål for at gøre kampen lige igen.

Og det gjorde vi godt med et ihærdigt pres og flot offensivt spil. Desværre stod hjemmeholdet godt i mod i deres defensiv og fik holdt os fra mål. Og var i den anden fortsat farlige, hvor de især truede os på hurtige omstillinger og også kom til chancer.

Mod kampens slutning gav vi debut til nyeste mand i hvidt; Mats Knoester. Men fokus var rettet mod de offensive folk, som stadig jagtede mål og arbejdede stenhårdt i presset. Som for eksempel efter et hjørnespark, hvor vi kæmpede som besatte for at erobre bolden, der endte hos Tobias Bech, som kunne score til en ikke ufortjent udligning til Aarhus.

Til allersidst i overtiden fik Bech chancen igen på et frispark, men hans forsøg gik lige forbi mål.

Mere skete der ikke og vi kunne rejse hjem med et point.

Næste kamp er i Ceres Park den 17. september, hvor BIF kommer på besøg. Find din billet her.

FCM vs. AGF / Superligaen Runde 7 / MCH Arena / 3. september 2023/
1-1 (1-0)

26’ 1-0: Brynhildsen
82’ 1-1: Tobias Bech

Tilskuere: 8.027