AGF KVINDEFODBOLD: SÆSONENS FØRSTE SEJR

16.09.2023 21:34

AGF's kvinder tog sæsonens første sejr i Gjensidige Kvindeligaen med en 1-0 sejr over FC Thy-ThistedQ.

To gange denne uge har AGF’ kvinder taget turen vestpå til Thisted for at møde FC Thy-ThistedQ. I onsdags var det til et pokalopgør, hvor vinderen først blev fundet i en straffesparkskonkurrence, og vi, takket være Marie Gade i mål, kunne tage derfra som vinder af det første opgør.

Lørdag eftermiddag var det tid til andet opgør i fjerde runde af Gjensidige Kvindeligaen. En kamp, hvor begge mandskaber jagtede vigtige point til tabellen og ikke mindst, hvor værterne jagtede revanche. Men med to kampe på kun fire dage gjaldt det i dag for begge hold om at genvinde kræfterne, som blev slidt til ende efter den forlængede spilletid og straffesparkskonkurrencen.

Der var dog ikke noget om snakken, da AGF var tændte og klar fra start, hvilket resulterede i en hurtig scoring af Sarah Dyrehauge. Den kom efter et indlæg fra unge Mie Lerche på højre kant til Dyrehauge, der ikke skulle gøre andet end at sætte foden på bolden og få den sikkert i mål.

Med føringen 0-1 kom vi dog under et større pres fra værterne, som viste samme takter fra vores sidste opgør i onsdags. Det førte til mange chancer, som vi gav væk efter fejl i vores defensive spil. Heldigvis var Marie Gade skarp på pletten og havde mange redninger i ærmet, der holdt Thisted fra at komme på måltavlen.

2. halvleg

Værterne beholdt sit momentum efter pausen, og vi kom under et større pres, da de for alvor blev hungrende og jagtede mål.

Det var ikke kønt spil, der kom fra AGF’ side på Sparekassen Thy Arena, men det var tydeligt at se, at det var en føring, der skulle forsvares og ikke mindst en sejr, der skulle fightes hjem. Det var Thisted, der var på bolden og styrede spillets gang, men bagerst fortsatte Marie Gade sit spil og sørgede for, at ingen bolde altså kom forbi hende denne sensommerlige lørdag i september.

Føringen holdt ved, og vi kunne tage tilbage til Aarhus med tre vigtige point og ikke mindst med jubel over vores første sejr i den nye sæson af Gjensidige Kvindeligaen.

Nu står landsholdspausen for døren, og næste kamp spilles først om to uger d. 30. september. Her tager vi imod sidste sæsons Danmarks mestre fra HB Køge på Ceres Park med kampstart kl. 13:00.

FC Thy-ThistedQ vs. AGF Kvindefodbold / Gjensidige Kvindeliga 4. runde / Sparekassen Thy Arena / 16. september 2023

0-1 (0-1)

2’ 0-1: Sarah Dyrehauge